Rydbergin pihvi

Rydbergin pihvi on ruotsalaisille käsite mutta suomalaisille melko tuntematon ruokalaji. Se on helppo ja nopea paistaa, eikä tarvitse olla grillimestari onnistuakseen.

40 min
servings 4 annosta

04.10.2019 Reseptit Antti Vahtera + Viinisuositukset Antti Rinta-Huumo + Kuvat Sami Piskonen

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

4-6 isoa jauhoista perunaa, esim. Rosamunda

vettä

suolaa

1 pieni sipuli

600 g naudan sisäfileetä

2–3 rkl voita

mustapippuria

6–8 rkl etikkapunajuurikuutioita, esim. Felix

6–8 rkl maustekurkkukuutioita, esim. Felix

4 keltuaista

1 dl persiljaa hienonnettuna

tulista sinappia

Valmistusohje

1. Kuori perunat ja leikkaa 1 cm:n kuutioiksi.
2. Keitä perunakuutiot suolalla maustetussa vedessä lähes kypsiksi. Valuta vesi perunoista ja kuivaa perunakuutiot hyvin.
3. Kuori ja hienonna sipuli. Leikkaa liha perunoiden kanssa saman kokoisiksi kuutioiksi.
4. Kuullota sipuleita voissa paistinpannulla, kunnes ne ovat kullankeltaisia.
5. Siirrä sipulit lautaselle ja paista perunat vuorostaan kauniin ruskeiksi voissa.
6. Paista lopuksi lihat melko kuumalla paistinpannulla kauniin ruskeiksi. Varo paistamasta liikaa, lihan kypsyysasteen tulee olla puolikypsä. Sekoita sipulit lihan sekaan ja mausta suolalla sekä mustapippurilla.
7. Kokoa annos, asettele lautasille punajuuri-, suolakurkku- ja perunakuutioita sekä liha-sipuliseosta kauniisti ryhmittäin. Lisää munan keltuainen lautaselle munakupissa tai suoraan lihojen päälle rikkoutumatta. Ripottele annoksien päälle persiljaa. Tarjoile ruoan kanssa tulista sinappia.

Vinkki: Voit naudan sisäfileen sijaan käyttää muutakin lihaa. Kokeile esimerkiksi porsaanfileetä tai naudan sisäpaistia.

Viinisuositus

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla