Ainekset
4 dl vettä
1 ps kuivahiivaa
2 rkl oliiviöljyä
noin 9 dl vehnäjauhoja
*
Tapenade:
150 g vihreitä, kivettömiä oliiveja
3 anjovisfileetä
½ sitruunan mehu
1 valkosipulinkynsi
noin 1 rkl oliiviöljyä
*
Päälle:
1 prk (150 g) ranskankermaa
grillattua, kypsää kanaa
keltaisia kirsikkatomaatteja
herneitä
yrttejä ja villiyrttejä (suolaheinää, maksaruohoa, litulaukkaa, ketunleipää)
jalopeno-viipaleita
Valmistusohje
- Tee leipätaikina. Lisää 42-asteiseen veteen kuivahiiva, suola, oliiviöljy sekä puolet vehnäjauhoista. Sekoita ja anna levätä hetki.
- Lisää loput jauhoista taikinaan vähän kerrallaan käsin vaivaten, kunnes saat pehmeän taikinan. Jauhoja on sopivasti, kun taikinaa pystyy muotoilemaan jauhotetuin käsin. Peitä taikina liinalla ja anna kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
- Tee tapenade. Jauha kaikki ainekset sileäksi tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Tarkista maku.
- Kumoa taikina työpöydälle. Ripottele päälle jauhoja ja revi taikinasta noin biljardipallon kokoisia paloja. Kauli palat jauhotetulla pöydällä ohuiksi leiviksi.
- Grillaa leivät muutama kerrallaan kypsiksi joko parilalla tai puhtaalla, öljytyllä grillin ritilällä. Käännä puolessa välissä, kun leipä ruskistunut kauniisti. Voit myös halutessasi esikypsentää leipiä 180-asteisessa uunissa muutaman minuutin ja paahtaa niihin värin myöhemmin grillissä.
- Sivele kuumalle leivälle ranskankermaa ja lusikoi pinnalle muutama teelusikallinen tapenadea. Laita leivälle revittyä kypsää kanaa, halkaistuja kirsikkatomaatteja, herneitä ja yrttejä. Viimeistele jalopenoviipaleilla ja nauti.