viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Härkismurekepihvit
Yleinen

Härkismurekepihvit

22.04.2019 Arto Ratas + Kuva Sami Repo

time Created with Sketch.
45 min
servings Created with Sketch.
4 annosta

Jauhelihamurekkeen kasvisversio syntyy Härkiksestä, maustetaan vuohenjuustolla ja nautitaan italialaisen punaviinin kanssa.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

4 annosta, gluteeniton, kasvis 45 min + 30 min maustumiseen

*

1 sipuli

2 valkosipulinkynttä

1 rkl voita

1 rkl timjamin lehtiä hienonnettuna

1 rkl rakuunaa hienonnettuna

1 pkt (250 g) Härkis kasviproteiinia

1 pkt (150 g) tuhkapintaista vuohenjuustoa (esim. Soignon)

1 muna

1 tl suolaa

1/2 tl mustapippuria

Paistamiseen 1 rkl voita tai öljyä

200 g keltaisia kirsikkatomaatteja

vettä kalttaukseen

*

Mausteliemi

1 dl vettä

1/2 dl sokeria

1/4 dl väkiviinaetikkaa

*

Lisäksi

4 lehteä lehtikaalia

2 rkl voita

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipulit pannulla voissa. Lisää yrtit pannuun.
2. Sekoita kulhossa Härkis, kuullotetut sipulit ja yrtit, muna sekä mausteet. Anna massan maustua ja asettua hetki.
3. Muotoile neljä Härkispihviä ja paista ne paistinpannulla nokareessa voita tai öljyä.
4. Aseta pihvit uunipellille ja murenna päälle vuohenjuustoa.
5. Leikkaa tomaatteihin veitsellä pieni viilto kuoreen. Kalttaa (kuori) kirsikkatomaatit upottamalla ne hetkeksi kiehuvaan veteen, kunnes kuori hieman irtoaa. Nosta tomaatit jääkylmään veteen ja ota kuori pois
6. Kuumenna vesi, sokeri ja etikka kattilassa. Laita kuoritut tomaatit liemeen ja anna niiden maustua noin 60-asteisessa liemessä puoli tuntia.
7. Poista lehtikaaleista paksu lehtiruoti ja revi hieman pienemmiksi paloiksi. Paista voissa pannulla.
8. Gratinoi härkispihvejä uunissa kuuman grillivastuksen alla, kunnes juusto sulaa.
9. Kokoa annos. Asettele paistettua lehtikaalia lautaselle, laita viereen pihvit. Nosta osa lautaselle osa tomaateista kokonaisina ja osa hieman murskattuna tomaattisiemenneste-kastikkeen kanssa lautaselle

Viinisuositus

Zenato Rosso Veneto 2017

Alkon tuotenro 1:

Punaviini Veneto
12,98 €
0,75 l
Laatu vastaa hintaa
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Linssipata

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Paistettu entrecôte ja tattikastike

time Created with Sketch.
1 h 15 min
Gluteeniton Liharuoka
Pääruoka

Lue lisää

Tofu + viini: näin yhdistät herkulliset makuparit!

31.01.2022 Taina Salovaara + Kuva Laura Riihelä

Klassikkoyhdistelmä: punaviini ja pihvi – katso täydelliset pihviviinit!

28.10.2021 Viinilehden toimitus

Viiden tähden huippuviini ja suussa sulava hirvitournedos – syysillallinen parhaimmillaan!

Kaupallinen yhteistyö

18.10.2021 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä