Ainekset
4 annosta, gluteeniton, kasvis 45 min + 30 min maustumiseen
*
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl voita
1 rkl timjamin lehtiä hienonnettuna
1 rkl rakuunaa hienonnettuna
1 pkt (250 g) Härkis kasviproteiinia
1 pkt (150 g) tuhkapintaista vuohenjuustoa (esim. Soignon)
1 muna
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
Paistamiseen 1 rkl voita tai öljyä
200 g keltaisia kirsikkatomaatteja
vettä kalttaukseen
*
Mausteliemi
1 dl vettä
1/2 dl sokeria
1/4 dl väkiviinaetikkaa
*
Lisäksi
4 lehteä lehtikaalia
2 rkl voita
Valmistusohje
1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipulit pannulla voissa. Lisää yrtit pannuun.
2. Sekoita kulhossa Härkis, kuullotetut sipulit ja yrtit, muna sekä mausteet. Anna massan maustua ja asettua hetki.
3. Muotoile neljä Härkispihviä ja paista ne paistinpannulla nokareessa voita tai öljyä.
4. Aseta pihvit uunipellille ja murenna päälle vuohenjuustoa.
5. Leikkaa tomaatteihin veitsellä pieni viilto kuoreen. Kalttaa (kuori) kirsikkatomaatit upottamalla ne hetkeksi kiehuvaan veteen, kunnes kuori hieman irtoaa. Nosta tomaatit jääkylmään veteen ja ota kuori pois
6. Kuumenna vesi, sokeri ja etikka kattilassa. Laita kuoritut tomaatit liemeen ja anna niiden maustua noin 60-asteisessa liemessä puoli tuntia.
7. Poista lehtikaaleista paksu lehtiruoti ja revi hieman pienemmiksi paloiksi. Paista voissa pannulla.
8. Gratinoi härkispihvejä uunissa kuuman grillivastuksen alla, kunnes juusto sulaa.
9. Kokoa annos. Asettele paistettua lehtikaalia lautaselle, laita viereen pihvit. Nosta osa lautaselle osa tomaateista kokonaisina ja osa hieman murskattuna tomaattisiemenneste-kastikkeen kanssa lautaselle