Viileä omenakeitto ja kampasimpukka-kinilaw

Omenakeiton kanssa tarjottavat kampasimpukat ovat saaneet vaikutteita Aasiasta. Kinilaw on filippiiniläinen tapa kypsentää meren antimia.

20 min
servings 4 annosta

11.04.2019 Alex Nurmi + Kuva Sami Piskonen + Tyyli Juuli Hakkarainen

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

4 annosta

gluteeniton, maidoton, munaton

20 min + 2 h maustumiseen

*

2 (300 g) granny smith -omenaa

1/3 (100 g) kurkkua kuorittuna

1 varsi (50 g) selleriä

3 dl omenamehua

100 g tuoretta pinaattia

1 lime

1/3 tl suolaa

*

Kampasimpukka-kinilaw:

4 kampasimpukkaa

2 rkl kookosviinietikkaa tai valkoviinietikkaa

1 tl vihreää chiliä hienonnettuna

1 tl tuoretta inkivääriä raastettuna

1 tl punasipulia hienonnettuna

1 dl kookosmaitoa

1/2 tl suolaa

*

Koristeluun:

syötäviä kukkia

Valmistusohje

1. Kaada paloitellut, siemenkodattomat omenat, kuorittu kurkku, varsiselleri sekä omenamehu tehosekoittimeen ja sekoita reilu minuutti.
2. Lisää pinaatti, raastettu limen kuori sekä limestä puristettu mehu ja suola. Sekoita reilu minuutti ja nosta kannu jääkaappiin pariksi tunniksi.
3. Valmista kinilaw. Leikkaa kampasimpukat pieniksi kuutioiksi ja sekoita ne kulhossa (kookos)etikan kanssa. Nosta jääkaappiin 15 minuutiksi, jonka jälkeen siivilöi etikka pois kampasimpukoista.
4. Sekoita toisessa kulhossa chili, inkivääri, punasipuli, kookosmaito sekä suola. Lisää valutetut kampasimpukat kulhoon ja nosta kylmään maustumaan muutamaksi tunniksi.
5. Siivilöi makukastike pois ja nostele maustuneet ja raakakypsyneet kampasimpukat lautaselle.
6. Sekoita viilentynyt keitto vielä sekaisin tehosekoittimessa ja kaada lautaselle kampasimpukoiden viereen ja päälle.

Vinkki:
Paista kampasimpukoita pannulla kirkastetussa voissa, asettele lautaselle keiton ja kinilaw`n kanssa.

Viinisuositus

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla