viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Omena-valkoviinikakku

15.02.2019 Elisa Johansson + Kuva Sami Piskonen

servings Created with Sketch.
12 annosta

Paritimme omenan ja valkoviinin. Lopputulos on maistuva omena-valkoviinikakku.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

1 kakku, noin 12 palaa

*

150 g pehmeää voita

3/4 dl sokeria

4 dl vehnäjauhoja

2 t vaniljasokeria

1 muna

*

Täyte:

1,5 kg omenoita (noin 10-12 kotimaista)

1 dl sokeria

1 1/2 dl valkoviiniä (riesling)

1 dl rusinoita

1 tl kanelia

1 ps vanhanajan vaniljakastikeaineksia (Blåband)

*

Muruseos:

50 g pehmeää voita

1/2 dl sokeria

2 dl vehnäjauhoja

*

Tarjoiluun:

vaahdottettua ranskankermaa, jäätelöä tai vaniljakastiketta

Valmistusohje

  1. Sekoita voi  ja sokeri. Lisää jauhot, vaniljasokeri ja muna. Sekoita käsin tasaiseksi taikinaksi.
  2. Muotoile taikinasta pallo ja anna jähmettyä jääkaapissa noin tunti.
  3. Valmista täyte. Kuori omenat ja poista siemenkodat. Pilko omenat sormenpään kokoisiksi kuutioiksi.
  4. Sulata sokeri kattilassa, anna karamellisoitua kullan ruskeaksi. Kaada sekaan viini, sekoita hyvin ja anna kiehua, kunnes karamelli on liuennut viiniin.
  5. Lisää omenat, rusinat ja kaneli kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 10  minuuttia, kunnes omenat hieman pehmenevät.
  6. Nosta kattila liedeltä. Lisää vaniljakastikeaines, joka suurustaa omenaseoksen.
  7. Kauli viilennyt taikina pyöreäksi levyksi, siirrä leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. Nosta taikina ylös vuoan reunoille asti.
  8. Kaada pohjan päälle täyte ja paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia.
  9. Valmista muruseos käsin sekoittamalla. Ripottele kakun päälle puolen tunnin paistamisen jälkeen.
  10. Jatka kakun paistamista ylätasolla 10–15 minuuttia, kunnes pinta saa hieman väriä.
  11. Tarjoa omena-valkoviinikakku jäähtyneenä jäätelön, vaniljakastikkeen tai ranskankerman kanssa.

Vastaavia reseptejä

Jälkiruoka
Jälkiruoka
Jälkiruoka

Jogurttizuccotto ja amarettosiirappi

time Created with Sketch.
5 h
Leivonnainen

Lue lisää

Maa-artisokka yllättää – katso vinkit viinin valintaan

28.10.2020 Taina Salovaara + Kuvat Laura Riihelä

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä