Ainekset
1 piiras, 6–8 annosta
munaton, kasvis
10 min + 25 min paistamiseen
*
1 pkt ruis-perunataikinaa, pakaste (esim.Sunnuntai)
1 prk (150 g) ranskankermaa
1 ps (150 g) sinihomejuustomurua (Aura)
4–5 punajuurta keitettynä
*
Koristeluun:
1 rkl balsamicoa
1 tl dijonsinappia
1/2 ruukkua basilikaa
6–8 saksanpähkinää
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 220-asteiseksi.
2. Kauli sulanut taikina leivinpaperin päällä ohuemmaksi levyksi ja nosta piirakkavuokaan.
3. Sekoita ranskankerma ja noin puolet sinihomejuustomurusta. Leikkaa keitetyt punajuuret viipaleiksi.
4. Levitä ranskankermaseosta taikinalle. Levitä päälle punajuuriviipaleet ja loput rankankermasta. Ripottele pintaan myös loput sinihomejuustosta.
5. Paista uunissa noin 25 minuuttia, kunnes pohja on kypsä.
6. Sekoita balsamico ja sinappi.
7. Koristele piiras basilikanlehdillä, hieman murskatuilla saksanpähkinöillä ja balsamicokastikkeella. Nauti sinihomejuustopiirakka haaleana tai huoneenlämpöisenä.