viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Auringonkukka-yrttipesto

25.05.2018 Elisa Johansson + Kuva Laura Riihelä

time Created with Sketch.
10 min

Pestokastike on helppo ja nopea valmistaa ja sitä voi varioida mielensä mukaan. Kokeile siemenien sijaan pähkinöitä ja vaihtele yrttejä saatavuuden mukaan.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

noin 3 dl

gluteeniton, munaton, kasvis

10 min

*

2 valkosipulinkynttä

50 g parmesaania

2–3 ruukkua (4 1/2 dl) basilikaa

1 ruukku (2 dl) lehtipersiljaa

1/2 dl auringonkukansiemeniä

1 rkl sitruunamehua

2 rkl sitruunankuorta

noin 1 1/2 dl oliiviöljyä

ripaus suolaa

ripaus mustapippuria

*

Tarjoiluun:

leipää tai pastaa

Valmistusohje

1. Kuori ja halkaise valkosipulinkynnet.
2. Raasta parmesaani.
3. Mittaa kaikki aineet kulhoon. Laita öljyä aluksi vain 1 dl.
4. Soseuta pesto sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Lisää loput öljyt, jos pesto on liian paksua.
5. Tarjoa pesto leivän tai pastan kanssa sellaisenaan tai käytä ruoanvalmistuksessa. Maistuu myös dippina.

Vinkki: Pesto säilyy tiiviissä purkissa jääkaapissa noin viikon.

Arkiviinisuositus

Steinschaden Grüner Veltliner Löss & Stein 2018

Alkon tuotenro 1:

Valkoviini Niederösterreich
11,26 €
0,75 l
Löytö
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Tomaatti-pestopiirakat

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Punajuuri-pestopasta

time Created with Sketch.
45 min
Kasvisruoka
Pääruoka

PPP-pasta eli peruna-papu-pestopasta

time Created with Sketch.
20 min
Munaton Kasvisruoka

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä