viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Minestronekeitto

26.06.2012 Antti Vahtera

Minestronekeitto on ehkä tunnetuin Italian keitoista. Se on pitkään haudutettava, paksu ja ruokaisa keitto, johon yleensä lisätään myös siankylkeä tai pekonia. Tässä keitosta hieman kevyempi versio. Kuori porkkanat, perunat ja sipulit. Silppua ne suikaleiksi samoin kuin kesäkurpitsa ja varsiselleri. Jos käytät kuivia papuja, laita ne likoamaan veteen 12 tunniksi ennen ruoanlaittoa. Freesaa vihannekset ja juurekset […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

2 - 3 porkkanaa

1 pieni kesäkurpitsa

4-5 perunaa

½ varsiselleriä

300 g valkoisia tai ruskeita papuja (tai purkillinen valkoisia papuja tomaatissa)

1 keskikokoinen keltasipuli

2-3 valkosipulin kynttä

2 rkl oliiviöljyä

1,5 l vettä

suolaa

mustapippuria

1 purkki kuorittuja tomaatteja (miel. luumu- tai kirsikkatomaatteja)

n. 100 g pientä keittopastaa tai lyhyeksi pätkittyä spagettia

1 pussi pakasteherneitä

pestoa

parmesaania

Valmistusohje

Minestronekeitto on ehkä tunnetuin Italian keitoista. Se on pitkään haudutettava, paksu ja ruokaisa keitto, johon yleensä lisätään myös siankylkeä tai pekonia.

Tässä keitosta hieman kevyempi versio.

Kuori porkkanat, perunat ja sipulit. Silppua ne suikaleiksi samoin kuin kesäkurpitsa ja varsiselleri. Jos käytät kuivia papuja, laita ne likoamaan veteen 12 tunniksi ennen ruoanlaittoa. Freesaa vihannekset ja juurekset kasarissa tilkassa öljyä. Lisää vesi ja pavut. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna kiehua miedolla lämmöllä tunnin verran (tarkista, että pavut ovat pehmeitä). Lisää tomaatit, herneet ja pasta. Keitä kevyesti, kunnes pasta on kypsää. Lisää pestoa ruokalusikallinen annosta kohti juuri ennen tarjoilua. Viimeistele halutessasi parmesaanilla. Tarjoa keiton kanssa italialaistyyppistä hiivaleipää.

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Appelsiinichutney

time Created with Sketch.
1 h
Pääruoka

Juuresquesadillat ja paprikasalsa

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Linssipata

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka

Lue lisää

Kysyimme guruilta: samppanja arjessa ja juhlassa

16.05.2024 Teksti Wenla Wallin + kuvat Pommery, Champagne Deutz ja Gosset

Viinilehti valitsi vuoden parhaat hanaviinit – nämä tonkat ilahduttivat!

15.05.2024 Viinilehden toimitus + kuva Mikko Uosukainen

Spätburgunderia Pfalzista Badeniin

14.05.2024 Heidi Kleemola + kuvat Ville Palonen

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä