Ainekset
2 - 3 porkkanaa
1 pieni kesäkurpitsa
4-5 perunaa
½ varsiselleriä
300 g valkoisia tai ruskeita papuja (tai purkillinen valkoisia papuja tomaatissa)
1 keskikokoinen keltasipuli
2-3 valkosipulin kynttä
2 rkl oliiviöljyä
1,5 l vettä
suolaa
mustapippuria
1 purkki kuorittuja tomaatteja (miel. luumu- tai kirsikkatomaatteja)
n. 100 g pientä keittopastaa tai lyhyeksi pätkittyä spagettia
1 pussi pakasteherneitä
pestoa
parmesaania
Valmistusohje
Minestronekeitto on ehkä tunnetuin Italian keitoista. Se on pitkään haudutettava, paksu ja ruokaisa keitto, johon yleensä lisätään myös siankylkeä tai pekonia.
Tässä keitosta hieman kevyempi versio.
Kuori porkkanat, perunat ja sipulit. Silppua ne suikaleiksi samoin kuin kesäkurpitsa ja varsiselleri. Jos käytät kuivia papuja, laita ne likoamaan veteen 12 tunniksi ennen ruoanlaittoa. Freesaa vihannekset ja juurekset kasarissa tilkassa öljyä. Lisää vesi ja pavut. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna kiehua miedolla lämmöllä tunnin verran (tarkista, että pavut ovat pehmeitä). Lisää tomaatit, herneet ja pasta. Keitä kevyesti, kunnes pasta on kypsää. Lisää pestoa ruokalusikallinen annosta kohti juuri ennen tarjoilua. Viimeistele halutessasi parmesaanilla. Tarjoa keiton kanssa italialaistyyppistä hiivaleipää.