viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Lampaanfileetä voitaikinassa

26.06.2012 Antti Vahtera

Halkaise purjot ja huuhdo multa hyvin pois juoksevan veden alla. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi, laita viipaleet kattilaan miedolle lämmölle ja haihduta liika vesi pois. Lisää kerma ja keitä hetki miedolla lämmöllä, kunnes kerma kiehuu sakeaksi. Mausta valkosipulilla, pippurilla ja suolalla. Ruskista lampaanfilee kevyesti pannulla, mausta pippurilla ja suolalla ja sivele pintaan Dijon-sinappia. Kaaviloi voitaikina levyksi ja […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

600 g lampaan ulko- tai sisäfileetä (kalvoista puhdistettuna)

n. 400 g purjoa

2 dl kuohukermaa

1/2 dl Dijon-sinappia

3 - 4 valkosipulin kynttä tai maun mukaan enemmänkin

n. 300 g voitaikinaa

1 kananmuna voiteluun

mustapippuria ja suolaa

Valmistusohje

Halkaise purjot ja huuhdo multa hyvin pois juoksevan veden alla. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi, laita viipaleet kattilaan miedolle lämmölle ja haihduta liika vesi pois. Lisää kerma ja keitä hetki miedolla lämmöllä, kunnes kerma kiehuu sakeaksi.

Mausta valkosipulilla, pippurilla ja suolalla.

Ruskista lampaanfilee kevyesti pannulla, mausta pippurilla ja suolalla ja sivele pintaan Dijon-sinappia. Kaaviloi voitaikina levyksi ja jaa neljään osaan. Voitele levyt kananmunalla. Nosta jokaisen levyn keskelle purjomuhennosta ja sen päälle lampaanfilee. Taita reunat tiiviisti fileen ympärille ja paina kiinni. Käännä saumapuoli alaspäin ja voitele pinta kananmunalla. Paista 200-asteisessa uunissa 10 – 15 minuuttia.

Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua. Tarjoa tuoreiden vihannesten ja paistettujen sienien kanssa.

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Kurpitsa-fetapiirakka

time Created with Sketch.
2 h 10 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Juustoleipä

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Parsaleipä

time Created with Sketch.
1 h
Kasvisruoka

Lue lisää

Milloin viiniköynnöstä voi kutsua vanhaksi?

25.11.2024 Viinilehden toimitus + kuva Shutterstock

Syvällinen amarone – pruuvissa neljä talvista meditaatioviiniä

25.11.2024 Christina Suominen

8-prosenttinen mikä?

25.11.2024 Mika Vanne + kuva Shutterstock + kaavio Satu Salmitie

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä