Gratinoitua hummeria

Kiehauta 5 litraa vettä isossa kattilassa. Nosta hummerit kattilaan reiluksi minuutiksi. Halkaise hummerit ja poista mahalaukku. Riko hummereiden sakset, nosta saksien lihat pyrstölihojen päälle ja kuorruta. Yrttikuorrutus Silppua tuoreet yrtit ja suola tasaiseksi massaksi monitoimikoneessa. Lisää vodka ja majoneesi ja sekoita niin, että massa on tasaisen vihreää. Mausta valkosipulilla, pippureilla ja suolalla. Sivele yrttimajoneesia tasaisesti […]

26.06.2012 Antti Vahtera

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

2 elävää hummeria (á n. 500 g)

Yrttikuorrutus

2-3 dl maustamatonta majoneesia

2 cl vodkaa

2 dl basilikan lehtiä

2 dl persiljaa

2 dl ruohosipulia

2 valkosipulin kynttä

valko- ja mustapippuria myllystä

0,5 tl karkeaa suolaa

Valmistusohje

Kiehauta 5 litraa vettä isossa kattilassa. Nosta hummerit kattilaan reiluksi minuutiksi. Halkaise hummerit ja poista mahalaukku. Riko hummereiden sakset, nosta saksien lihat pyrstölihojen päälle ja kuorruta.

Yrttikuorrutus

Silppua tuoreet yrtit ja suola tasaiseksi massaksi monitoimikoneessa. Lisää vodka ja majoneesi ja sekoita niin, että massa on tasaisen vihreää. Mausta valkosipulilla, pippureilla ja suolalla. Sivele yrttimajoneesia tasaisesti hummerinpyrstöjen päälle ja grillaa 220-asteisessa uunissa 6-8 minuuttia.

Tarjoile hummerit oliiviöljyssä ja voissa paistettujen keitettyjen perunaviipaleiden ja sinapilla maustetun voikastikkeen kanssa.

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla