Ainekset
4 annosta
1 h
*
200 g durumjauhoja
2 munaa
tilkka vettä
munaa voiteluun
*
Täyte:
1 sipuli hienonnettuna
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
1 rkl voita
250 g esikypsennettyä kastanjaa (supermarketeista)
vettä
1 dl kermaa
suolaa
mustapippuria
*
Keittämiseen:
vettä
suolaa
*
Kana-sherryliemi:
4 d kanalientä
1 dl sherryä
1 rkl lehtipersiljaa hienonnettuna
ripaus suolaa
Valmistusohje
1. Valmista pastataikina. Mittaa jauhot, munat ja pieni tilkka vettä yleiskoneeseen ja sekoita kunnes taikina on tasaista, mutta hyvin tiivistä.
2. Nosta taikina jääkaappiin asettumaan vähintään 15 minuutiksi.
3. Valmista sillä aikaa täyte. Kuullota sipulit voissa ja lisää pilkotut kastanjat.
4. Lisää pannuun vettä niin, että kastanjat peittyvät ja keitä pehmeäksi.
5. Lisää kerma ja mausteet. Hauduta vielä hetki ja siirrä pannun sisältö tehosekoittimen kulhoon.
6. Soseuta täyte sileäksi pyreeksi.
7. Valmista kana-sherryliemi. Mittaa kanaliemi ja sherry kattilaan. Keitä, kunnes jäljellä on puolet.
8. Kauli pastataikina ohueksi levyksi, mieluiten pastakoneella.
9. Leikkaa pyöreällä muotilla (halkaisija 8 cm) pieniä kiekkoja taikinasta.
10. Voitele kiekot munalla ja aseta täytettä keskelle taikinaa.
11. Taita puolikuunmuotoiseksi ja käännä vielä terävät kulmat yhteen.
12. Keitä tortelliineja suolavedessä 3 minuuttia.
13. Mausta kana-sherryliemi suolalla sekä lehtipersiljalla.
14. Nosta tortellineja lautaselle ja kaada lientä päälle. Tarjoile heti.