viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Blinit ja mätiä

26.06.2012 Antti Vahtera

Sekoita hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita maidon joukkoon jauhot, suola ja keltuaiset. Anna taikinan nousta lämpimässä paikassa muutaman tunnin ajan. Taikinan noustua sekoita joukkoon kovaksi vaahdoksi vatkatut valkuaiset. Paista lettupannussa kirkastetussa voissa pieniä rapeita blinejä. Tarjoile mädin kera. Sekoita mäti, smetana ja sipuli tahnaksi. Koristele tillillä.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

1 dl vehnäjauhoja

1 dl tattarijauhoja

2 dl kädenlämpöistä maitoa

25 g hiivaa

1 tl suolaa

2 munankeltuaista

2 munanvalkuaista

loraus kirkasta viinaa

 

100 g muikun tai siian mätiä

1 dl smetanaa

1 punasipuli silputtuna

tilliä

Valmistusohje

Sekoita hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita maidon joukkoon jauhot, suola ja keltuaiset. Anna taikinan nousta lämpimässä paikassa muutaman tunnin ajan. Taikinan noustua sekoita joukkoon kovaksi vaahdoksi vatkatut valkuaiset. Paista lettupannussa kirkastetussa voissa pieniä rapeita blinejä. Tarjoile mädin kera.

Sekoita mäti, smetana ja sipuli tahnaksi. Koristele tillillä.

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Tomaattikompotti ja juustot

time Created with Sketch.
1 h 20 min
Pikkusyötävä

Pensasmustikka-burratasalaatti

time Created with Sketch.
10 min
Brunssi
Jälkiruoka

Marmorikakku

time Created with Sketch.
1 h 45 min
Leivonnainen

Lue lisää

Äitienpäivän kimppuun – 4 x rosee ja kukka

06.05.2025 Viinilehden toimitus

Chilen viinien haasteellinen vuosikerta 2025

02.05.2025 Teksti ja kuvat Ilkka Sirén

Jean-Frédéric Hugel: ”Viini on aikakapseli”

22.04.2025 Heidi Kleemola + kuva Sami Piskonen

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä