viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Maksastroganoff

26.06.2012 Antti Vahtera

Poista maksasta kalvo ja jänteet. Leikkaa maksa kahden sentin kuutioiksi. Kuori porkkanat ja kuutioi kahden sentin paloiksi. Paista maksanpalat voissa kauniin ruskeiksi ja kaada pataan. Ruskista silputtu sipuli ja porkkananpalat pannulla ja kaada maksapalojen päälle. Ripottele pinnalle vehnäjauhoa ja lisää vettä niin, että pinta peittyy. Anna kiehua miedolla lämmöllä kannen alla noin puoli tuntia. Lisää […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

600 g naudan maksaa

5 porkkanaa

2 silputtua sipulia

4 etikkakurkkua

1 rkl Dijon-sinappia

2 dl smetanaa

4 rkl voita

4 rkl vehnäjauhoja

suolaa

mustapippuria myllystä

Valmistusohje

Poista maksasta kalvo ja jänteet. Leikkaa maksa kahden sentin kuutioiksi. Kuori porkkanat ja kuutioi kahden sentin paloiksi. Paista maksanpalat voissa kauniin ruskeiksi ja kaada pataan. Ruskista silputtu sipuli ja porkkananpalat pannulla ja kaada maksapalojen päälle. Ripottele pinnalle vehnäjauhoa ja lisää vettä niin, että pinta peittyy. Anna kiehua miedolla lämmöllä kannen alla noin puoli tuntia. Lisää kuutioidut etikkakurkut, sinappi ja jatka keittämistä, kunnes maksa ja porkkanat ovat pehmeitä. Mausta pippurilla ja suolalla. Lisää smetana ja kuumenna hetki. Tarjoile perunamuhennoksen kanssa.

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Appelsiinichutney

time Created with Sketch.
1 h
Pääruoka

Juuresquesadillat ja paprikasalsa

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Linssipata

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka

Lue lisää

Keskiyön auringon parsaa

06.05.2024 Heidi Kleemola + Kuvat Laura Riihelä

Kysyimme guruilta: unohtumattomin viinimuisto

06.05.2024 Teksti Wenla Wallin Kuvat haastateltavat

5 x parhaat vappukuplat

24.04.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä