viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Maksastroganoff

26.06.2012 Antti Vahtera

Poista maksasta kalvo ja jänteet. Leikkaa maksa kahden sentin kuutioiksi. Kuori porkkanat ja kuutioi kahden sentin paloiksi. Paista maksanpalat voissa kauniin ruskeiksi ja kaada pataan. Ruskista silputtu sipuli ja porkkananpalat pannulla ja kaada maksapalojen päälle. Ripottele pinnalle vehnäjauhoa ja lisää vettä niin, että pinta peittyy. Anna kiehua miedolla lämmöllä kannen alla noin puoli tuntia. Lisää […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

600 g naudan maksaa

5 porkkanaa

2 silputtua sipulia

4 etikkakurkkua

1 rkl Dijon-sinappia

2 dl smetanaa

4 rkl voita

4 rkl vehnäjauhoja

suolaa

mustapippuria myllystä

Valmistusohje

Poista maksasta kalvo ja jänteet. Leikkaa maksa kahden sentin kuutioiksi. Kuori porkkanat ja kuutioi kahden sentin paloiksi. Paista maksanpalat voissa kauniin ruskeiksi ja kaada pataan. Ruskista silputtu sipuli ja porkkananpalat pannulla ja kaada maksapalojen päälle. Ripottele pinnalle vehnäjauhoa ja lisää vettä niin, että pinta peittyy. Anna kiehua miedolla lämmöllä kannen alla noin puoli tuntia. Lisää kuutioidut etikkakurkut, sinappi ja jatka keittämistä, kunnes maksa ja porkkanat ovat pehmeitä. Mausta pippurilla ja suolalla. Lisää smetana ja kuumenna hetki. Tarjoile perunamuhennoksen kanssa.

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Kurpitsa-fetapiirakka

time Created with Sketch.
2 h 10 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Juustoleipä

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Parsaleipä

time Created with Sketch.
1 h
Kasvisruoka

Lue lisää

Uunilihapullat ja unelma-cabernet

Kaupallinen yhteistyö

22.11.2024 Viinilehden toimitus

Kysyimme guruilta: ensi vuoden viinitrendit

19.11.2024 Teksti ja kuvat Wenla Wallin

Mikä beaujolais nouveau?

19.11.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä