Keitetty hummeri

Mittaa vesi ja suola kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää elävät hummerit yksitellen kiehuvaan veteen ja keitä niitä 16 minuuttia. Jäähdytä hummerit omassa liemessään kattilassa. Älä koske liemeen sormin, vain puhtaalla reikäkauhalla. Voit säilyttää hummereita omassa liemessään jääkaappikylmänä ainakin vuorokauden. Irrota panssarin tyvestä koko jalka saksineen. Riko jalat ja sakset ja kaiva liha panssareista. Halkaise hummeri […]

26.06.2012 Antti Vahtera

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

2 tuoretta hummeria, à 400–500 g

4 l vettä

100 g suolaa

Hummeriliemi

hummerin kuoria murskattuina

1 porkkana

pieni pala juuriselleriä

2 salottisipulia

1 pieni fenkoli

2 rkl tomaattipyreetä

3 l vettä

valkopippuria

suolaa

Kastikkeet keitetylle hummerille

Rhode Island

2 dl smetanaa

1 tl Dijon-sinappia

1 tl chilikastiketta

1 tl paprikajauhetta

4 tippaa tabascoa

1 rkl viskiä

valkopippuria

suolaa

Valkosipulimajoneesi

2 dl majoneesia

2 rkl maustekurkkulientä

2 murskattua valkosipulinkynttä

valkopippuria

suolaa

Valmistusohje

Mittaa vesi ja suola kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää elävät hummerit yksitellen kiehuvaan veteen ja keitä niitä 16 minuuttia. Jäähdytä hummerit omassa liemessään kattilassa. Älä koske liemeen sormin, vain puhtaalla reikäkauhalla. Voit säilyttää hummereita omassa liemessään jääkaappikylmänä ainakin vuorokauden.

Irrota panssarin tyvestä koko jalka saksineen. Riko jalat ja sakset ja kaiva liha panssareista. Halkaise hummeri kahtia ja poista suoli pyrstöstä. Tarjoa hummerit kastikkeiden ja hyvän paahdetun leivän kanssa.

Muista ottaa hummerien panssarit talteen lientä varten herkuttelun jälkeen. Liemestä saa keitot ja kastikkeet!

Hummeriliemi

Huuhtele hummerin kuoret ja kuivaa ne hyvin. Nosta kuoret uunipellille ja paahda ne 100-asteisessa uunissa rutikuiviksi eli tunnin verran. Puhdista ja kuutioi juurekset ja kuullota ne kattilassa vähässä öljyssä. Lisää tomaattipyree ja hummerin kuoret ja anna kuumentua sekoittaen. Lisää joukkoon vesi ja anna kiehua noin 30 minuuttia. Nosta kattila liedeltä ja peitä se tiukasti kelmulla. Anna jäähtyä. Kaada liemi siivilän läpi toiseen kattilaan. Mausta liemi pippurilla ja ripauksella suolaa ja kuumenna kiehuvaksi. Jäähdytetyn liemen voi pakastaa.

Kastikkeet keitetylle hummerille

Rhode Island

Sekoita kaikki ainekset monitoimikoneessa tasaisen kuohkeaksi kastikkeeksi. Tarkista lopuksi suola.

Valkosipulimajoneesi

Sekoita majoneesiin maustekurkkuliemi ja murskatut valkosipulit. Mausta majoneesi valkopippurilla ja suolalla.

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla