viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Adrianmeren kalakeitto

26.06.2012 Antti Vahtera

Kuullota hyvin huuhdotut kalan perkeet kattilassa juuresten kanssa pienessä tilkassa oliiviöljyä. Lisää vesi ja anna kiehua miedolla lämmöllä. Kuori vaahto liemen pinnasta pois ja anna perkeiden kiehua vielä hetki. Siivilöi liemi talteen. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää persilja, valkosipuli, anjovikset ja anna lämmetä hetki. Kaada sekaan viini, sahrami ja anna kiehua kunnes viini on lähes […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

(4 hengelle)

500 g ruodotonta ja piikitöntä kuha- tai ahvenfileetä

kalojen perkeet joista kidukset poistettu

1 porkkana paloiteltuna

1 lehtisellerin varsi paloiteltuna

1 dl silputtua persiljaa

1,5 l vettä

0,5 dl oliiviöljyä

murskattua valkosipulinkynttä

3 anjovisfileetä kuutioituna

2 dl kuivaa valkoviiniä

4 kaltattua tomaattia, joista poistettu siemenet

veitsenkärjellinen sahramia

mustapippuria

suolaa

4 viipaletta paahdettua valkoista leipää

Valmistusohje

Kuullota hyvin huuhdotut kalan perkeet kattilassa juuresten kanssa pienessä tilkassa oliiviöljyä. Lisää vesi ja anna kiehua miedolla lämmöllä. Kuori vaahto liemen pinnasta pois ja anna perkeiden kiehua vielä hetki. Siivilöi liemi talteen. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää persilja, valkosipuli, anjovikset ja anna lämmetä hetki. Kaada sekaan viini, sahrami ja anna kiehua kunnes viini on lähes kokonaan kiehunut pois. Lisää tomaatit, kalaliemi ja keitä noin 10 minuuttia. Lisää sekaan kalapalat ja anna lämmetä kypsäksi. Tarkista maku. Lisää paahdetut leivät lautasille ja kaada keittoa päälle.

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Jogurttia, mozzarellaa, tilliä ja chilikurkkuja

time Created with Sketch.
15–30 min
Pikkusyötävä

Pinaatti-fetapiiraat

time Created with Sketch.
1 h 15 min
Leivonnainen
Jälkiruoka

Appelsiinia ja lakritsia

time Created with Sketch.
30 min

Lue lisää

Kuohuva eleganssi – Viinilehden Vuoden samppanja ja Vuoden kuohuviini on valittu

16.04.2025 Viinilehden toimitus

Voisiko tulevaisuudessa ostaa ravintolasta viiniä mukaan?

16.04.2025 Annukka Oksanen + kuvat Satu Salmitie ja Shutterstock

Espanjan viileimmät – pruuvissa neljä keväistä valkoviiniä

14.04.2025 Antero Niemiaho

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä