Omenapiiras (Tarte Tatin)

Sekoita voi ja jauhot keskenään. Lisää kananmuna ja tarvittaessa vesi. Sekoita, mutta älä vaivaa. Kääri taikina kelmuun ja laita jääkaappiin noin tunniksi jähmettymään. Näin se on helpompi työstää. Kuori omenat, poista siemenkodat ja paloittele omenat kahdeksaan osaan. Sulata kasarikattilassa sokeri ja voi. Lisää omenalohkot ja anna niiden hetki karamellisoitua. Lisää tilkka vettä ja nosta pois […]

26.06.2012 Antti Vahtera

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

Taikina

125 g vehnäjauhoja

200 g notkeaa voita

1 muna

(1–2 rkl vettä)

Täyte

6 omenaa

100 g sokeria

100 g voita

voiteluun yksi muna

Valmistusohje

Sekoita voi ja jauhot keskenään. Lisää kananmuna ja tarvittaessa vesi. Sekoita, mutta älä vaivaa. Kääri taikina kelmuun ja laita jääkaappiin noin tunniksi jähmettymään. Näin se on helpompi työstää. Kuori omenat, poista siemenkodat ja paloittele omenat kahdeksaan osaan. Sulata kasarikattilassa sokeri ja voi. Lisää omenalohkot ja anna niiden hetki karamellisoitua. Lisää tilkka vettä ja nosta pois liedeltä. Kauli taikinasta puolen sentin paksuinen, vähän isompi levy kuin käyttämäsi kattilan kansi. Leikkaa taikinapyörällä reunat tasaisen pyöreiksi ja nosta omenoiden päälle kattilaan. Painele taikina kiinni kattilan pohjalle ja nosta vähän reunoista ylös. Pistele pinta haarukalla ja voitele munalla. Nosta kattila uuniin ja paista 220-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Irrota taikinan reunat kattilasta veitsellä, kumoa piiras kattilan kanteen ja siirrä siitä tarjoiluastiaan. Varo kuumaa höyryä. Tarjoile lämpimänä.

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla