Tiramisu

Voit tehdä tiramisun isompaan laakeaan vuokaan tai annosastioihin. Tekemisen tekniikka on sama riippumatta. Asettele keksit astian pohjalle vieri viereen. Kostuta keksit hyvin kosteaksi vahvalla italialaistyyppisellä jäähtyneellä kahvilla, jonka olet maustanut sokerilla ja osalla alkoholia. Sekoita juusto, keltuaiset, sitruunankuoren raaste, sokerit ja loppu alkoholi massaksi. Lisää vielä pieni loraus kahvia. Maista ja lisää makusi mukaan sokeria, […]

26.06.2012 Antti Vahtera

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

Savoyardi-keksejä

3 dl vahvaa kahvia (myös esim Nescafe pikakahvi sopii)

250 g Mascarpone -juustoa

2 kpl munankeltuaisia

raastettua sitruunankuorta

1 rkl sokeria

vaniljasokeria

4 cl likööriä (esim. appelsiini, sambuca)

kaakaojauhetta

Valmistusohje

Voit tehdä tiramisun isompaan laakeaan vuokaan tai annosastioihin. Tekemisen tekniikka on sama riippumatta.

Asettele keksit astian pohjalle vieri viereen. Kostuta keksit hyvin kosteaksi vahvalla italialaistyyppisellä jäähtyneellä kahvilla, jonka olet maustanut sokerilla ja osalla alkoholia.

Sekoita juusto, keltuaiset, sitruunankuoren raaste, sokerit ja loppu alkoholi massaksi. Lisää vielä pieni loraus kahvia. Maista ja lisää makusi mukaan sokeria, alkoholia tai kahvia. Juustovaahdon pitää olla samettisen kuohkeaa.

Levitä seos astiaan/astioihin keksien päälle ja jäähdytä ainakin pari tuntia. Voit tehdä tiramisun myös edellisenä päivänä. Kostutusnesteen määrät voi tällöin jättää vähän pienemmiksi.

Siivilöi kaakaojauhetta pinnalle ennen tarjoilua. Käytä kunnon kaakaota, esim. Bensdorp –kaakaota.

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla