Ainekset
4 annosta
gluteeniton, maidoton, munaton
20 min + 50 min maustumiseen ja kypsennykseen
*
600-800 g hirven sisä- tai ulkofileetä
4 viipaletta pekonia
suolaa
mustapippuria
*
Paistamiseen:
rypsiöljyä
voita
*
Lisäksi:
paistinarua
Valmistusohje
1. Puhdista hirven ulkofilee mahdollisista kalvoista ja leikkaa neljäksi pihviksi. Mausta pihvit suolalla ja rouhitulla pippurilla. Kääräise jokaisen pihvin ympärille pekoniviipale ja kiinnitä ne paistinarulla.
2. Anna pihvien maustua ja temperoi huoneenlämmössä 30 min–1 h.
3. Kuumenna pannussa 1 rkl öljyä. Ruskista pihvejä ensin yhdeltä puolelta muutama minuutti, kunnes pinnassa on hyvä väri. Paista sitten pihvien sivut.
4. Lisää pannulle nokare voita ja ruskista pihvin toinen leikkuupinta. Valele pihvejä sulaneella voilla.
5. Nosta pihvit uunivuokaan ja kypsennä 175-asteisessa uunissa, kunnes pihvien sisälämpötila on 52-55 astetta. Käytä paistomittaria. Paistoaika on 5-10 minuuttia.
6. Anna pihvien vetäytyä 10 minuuttia ennen tarjoilua.
7. Hirvenfileepihvien lisukkeeksi sopii esimerkiksi kuivatuilla sienillä maustettu punaviinikastike, hasselbackan perunat tavallisesta tai violetista lajikeesta, tai samettinen palsternakkapyree.