viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Dijon-sinapilla kuorrutetut meriravunpyrstöt

26.06.2012 Antti Vahtera

Kuori meriravun pyrstöt ja poista suoli pienellä viillolla veistä apuna käyttäen. Tee ravun pyrstöön selkäpuolen keskelle viilto pituussuuntaan. Leikkaa lähes pohjaan, mutta kuitenkin niin että rapu pysyy yhtenäisenä. Aseta ravun pyrstöt kevyesti voideltuun vuokaan avattu selkäpuoli ylöspäin. Sekoita sinappi, majoneesi ja puolet parmesan-juustosta keskenään. Mausta pippurilla ja tarkista suola. Pursota majoneesi pyrstöjen päälle ja sirottele […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

16-20 kpl meriravun pyrstöjä

2 dl maustamatonta majoneesia

2 rkl Dijon-sinappia

1 dl parmesan-juustoraastetta

mustapippuria ja merisuolaa myllystä

Simpukka-voikastike:

2 dl simpukoiden vahvaa keitinlientä

2 dl kuohukermaa

1 salottisipuli

1 rkl Dijon-sinappia

100 g suolatonta voita

ripaus cayennepippuria

valkopippuria myllystä

Valmistusohje

Kuori meriravun pyrstöt ja poista suoli pienellä viillolla veistä apuna käyttäen. Tee ravun pyrstöön selkäpuolen keskelle viilto pituussuuntaan. Leikkaa lähes pohjaan, mutta kuitenkin niin että rapu pysyy yhtenäisenä. Aseta ravun pyrstöt kevyesti voideltuun vuokaan avattu selkäpuoli ylöspäin. Sekoita sinappi, majoneesi ja puolet parmesan-juustosta keskenään. Mausta pippurilla ja tarkista suola. Pursota majoneesi pyrstöjen päälle ja sirottele loppu parmesan-raasteesta rapujen pintaan. Grillaa 200-asteisessa uunissa noin 3- 4 minuuttia. Tarjoa Dijon-sinapilla maustetun simpukka-voikastikkeen kanssa.

Silppua sipuli ja anna kiehua hiljalleen kattilassa simpukkaliemessä, kunnes noin puolet liemestä on haihtunut. Lisää kerma ja anna kiehua hetki kokoon. Ota kattila pois liedeltä, lisää sinappi ja voi pieninä nokareina koko ajan sekoittaen. Mausta pippureilla ja tarkista suola. Halutessasi voit siivilöidä sipulit.

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Jogurttia, mozzarellaa, tilliä ja chilikurkkuja

time Created with Sketch.
15–30 min
Pikkusyötävä

Pinaatti-fetapiiraat

time Created with Sketch.
1 h 15 min
Leivonnainen
Jälkiruoka

Appelsiinia ja lakritsia

time Created with Sketch.
30 min

Lue lisää

Jean-Frédéric Hugel: ”Viini on aikakapseli”

22.04.2025 Heidi Kleemola + kuva Sami Piskonen

Kuohuva eleganssi – Viinilehden Vuoden samppanja ja Vuoden kuohuviini on valittu

16.04.2025 Viinilehden toimitus

Voisiko tulevaisuudessa ostaa ravintolasta viiniä mukaan?

16.04.2025 Annukka Oksanen + kuvat Satu Salmitie ja Shutterstock

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä