Ainekset
16-20 kpl meriravun pyrstöjä
2 dl maustamatonta majoneesia
2 rkl Dijon-sinappia
1 dl parmesan-juustoraastetta
mustapippuria ja merisuolaa myllystä
Simpukka-voikastike:
2 dl simpukoiden vahvaa keitinlientä
2 dl kuohukermaa
1 salottisipuli
1 rkl Dijon-sinappia
100 g suolatonta voita
ripaus cayennepippuria
valkopippuria myllystä
Valmistusohje
Kuori meriravun pyrstöt ja poista suoli pienellä viillolla veistä apuna käyttäen. Tee ravun pyrstöön selkäpuolen keskelle viilto pituussuuntaan. Leikkaa lähes pohjaan, mutta kuitenkin niin että rapu pysyy yhtenäisenä. Aseta ravun pyrstöt kevyesti voideltuun vuokaan avattu selkäpuoli ylöspäin. Sekoita sinappi, majoneesi ja puolet parmesan-juustosta keskenään. Mausta pippurilla ja tarkista suola. Pursota majoneesi pyrstöjen päälle ja sirottele loppu parmesan-raasteesta rapujen pintaan. Grillaa 200-asteisessa uunissa noin 3- 4 minuuttia. Tarjoa Dijon-sinapilla maustetun simpukka-voikastikkeen kanssa.
Silppua sipuli ja anna kiehua hiljalleen kattilassa simpukkaliemessä, kunnes noin puolet liemestä on haihtunut. Lisää kerma ja anna kiehua hetki kokoon. Ota kattila pois liedeltä, lisää sinappi ja voi pieninä nokareina koko ajan sekoittaen. Mausta pippureilla ja tarkista suola. Halutessasi voit siivilöidä sipulit.