Siitakesienisalaatti

Tee paahtoleivistä pyöreitä muotin avulla. Sekoita monitoimikoneessa keskenään rucola ja kirkas voisula. Paahda leipä pannulla rapeaksi pienessä määrässä rucola-voita. Paista viipaloidut siitakesienet ja pekonit rapeiksi. Siivilöi pekonin rasva pois. Pyörittele sieni-pekonipaistos kulhossa salaatin, parmesan-lastujen ja oliiviöljyn kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla. Kokoa salaatti leipäviipaleiden päälle ja laita jokaiselle annokselle vielä kanneksi toinen leipäviipale.

26.06.2012 Antti Vahtera

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

200 g siitakesieniä

200 g rapeaa salaattia (esim. frisee)

2 dl rucola-salaattia

100 g pekonisuikaleita

8 paahtoleipää

50 g parmesan-lastuja

suolaa

pippuria

0,5 dl oliiviöljyä

kirkastettua voita

(kuumenna 100 g voita kattilassa, nosta liedeltä ja anna heran laskeutua pohjalle. Käytä vain kirkas voisula)

Valmistusohje

Tee paahtoleivistä pyöreitä muotin avulla. Sekoita monitoimikoneessa keskenään rucola ja kirkas voisula. Paahda leipä pannulla rapeaksi pienessä määrässä rucola-voita. Paista viipaloidut siitakesienet ja pekonit rapeiksi. Siivilöi pekonin rasva pois. Pyörittele sieni-pekonipaistos kulhossa salaatin, parmesan-lastujen ja oliiviöljyn kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla. Kokoa salaatti leipäviipaleiden päälle ja laita jokaiselle annokselle vielä kanneksi toinen leipäviipale.

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla