Ainekset
4 annosta
gluteeniton, kasvis, munaton
25 min + 15 min keittämiseen
*
2 kotimaista omenaa
1 kyssäkaali
kourallinen tuoreita sieniä
1 rkl voita
suolaa
mustapippuria
*
Suolaheinäkastike:
1 dl kuivaa valkoviiniä
1/2 dl valkoviinietikkaa
1/2 dl vettä
2 rkl salottisipulia hienonnettuna
150 g voita
suolaa
pippuria
1 tl sitruunamehua
2 rkl kuohukermaa tai kermavaahtoa
pieni nippu suolaheinää
Valmistusohje
1. Pese omenat ja kyssäkaali huolellisesti.
2. Leikkaa molemmat hyvin ohuiksi viipaleiksi mandoliinilla tai terävällä veitsellä.
3. Paista putsatut sienet voissa ja mausta suolalla sekä mustapippurilla.
4. Valmista suolaheinäkastike. Mittaa kasariin viini, etikka ja vesi ja salottisipulisilppu. Keitä lientä kokoon, kunnes jäljellä on 1/4 alkuperäisestä määrästä. 5. Nosta kasari liedeltä ja sekoita joukkoon pieneksi paloiteltu kylmä voi.
6. Kuumenna uudelleen, mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla. Siivilöi haluttaessa.
7. Lisää kerma tai kermavaahto juuri ennen tarjoilua. Kuohkeuta kastike sauvasekoittimella, jos haluat kuohkeaa kastiketta. Lisää pieniksi suikaleiksi leikattu suolaheinä viimeiseksi juuri ennen tarjoilua.
8. Asettele lautaselle muutamat viipaleet kyssäkaalia ja omenaa, paistettuja sieniä ja koristele lämpimällä suolaheinäkastikkeella.