Omena-kyssäkaalisalaatti ja lämmin suolaheinäkastike

Puutarhan omenat, pellon kyssäkaalit ja metsän sienet yhdistyvät lautasella herkäksi ja herkulliseksi salaatiksi, jonka kruunaa lämmin suolaheinäkastike.

25 + 15 min
servings 4 annosta

13.09.2017 Arto Rastas + Kuva Sami Repo

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

4 annosta

gluteeniton, kasvis, munaton

25 min + 15 min keittämiseen

*

2 kotimaista omenaa

1 kyssäkaali

kourallinen tuoreita sieniä

1 rkl voita

suolaa

mustapippuria

*

Suolaheinäkastike:

1 dl kuivaa valkoviiniä

1/2 dl valkoviinietikkaa

1/2 dl vettä

2 rkl salottisipulia hienonnettuna

150 g voita

suolaa

pippuria

1 tl sitruunamehua

2 rkl kuohukermaa tai kermavaahtoa

pieni nippu suolaheinää

Valmistusohje

1. Pese omenat ja kyssäkaali huolellisesti.
2. Leikkaa molemmat hyvin ohuiksi viipaleiksi mandoliinilla tai terävällä veitsellä.
3. Paista putsatut sienet voissa ja mausta suolalla sekä mustapippurilla.
4. Valmista suolaheinäkastike. Mittaa kasariin viini, etikka ja vesi ja salottisipulisilppu. Keitä lientä kokoon, kunnes jäljellä on 1/4 alkuperäisestä määrästä. 5. Nosta kasari liedeltä ja sekoita joukkoon pieneksi paloiteltu kylmä voi.
6. Kuumenna uudelleen, mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla. Siivilöi haluttaessa.
7. Lisää kerma tai kermavaahto juuri ennen tarjoilua. Kuohkeuta kastike sauvasekoittimella, jos haluat kuohkeaa kastiketta. Lisää pieniksi suikaleiksi leikattu suolaheinä viimeiseksi juuri ennen tarjoilua.
8. Asettele lautaselle muutamat viipaleet kyssäkaalia ja omenaa, paistettuja sieniä ja koristele lämpimällä suolaheinäkastikkeella.

Viinisuositus

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla