Kurpitsa-pestopasta

Kurpitsa-pestopasta on syksyn hitti, joka syntyy ja tarjoillaan kurpitsasta.

13.09.2017 Arto Rastas + Kuva Sami Repo

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

4 annosta

kasvis

40 min + 1 h maustumiseen

*

1 keskikokoinen kurpitsa

2 salottisipulia

100 g lehtikaalia

300 g spagettia

1 tl suolaa

vettä

2 rkl voita

suolaa

mustapippuria

parmesaania

*

Pikkelöidyt rusinat:

1 dl vettä

1/2 dl sokeria

1/4 dl väkiviinaetikka

100 g keltaisia rusinoita

*

Kurpitsapesto:

1 valkosipulinkynsi

200 g kurpitsaa (tuoretta)

1 dl oliiviöljyä

1/2 dl parmesaania raastettuna

*

Rosmariinihunaja:

1 dl hunajaa

1/2 dl vettä

2 oksaa rosmariinia

Valmistusohje

1. Aloita rusinoiden valmistuksella. Kiehauta vesi, sokeri ja etikka. Lisää rusinat ja anna maustua vähintään tunti, mieluiten yön yli.
2. Tee seuraavaksi kurpitsapesto. Kuori valkosipulinkynsi. Leikkaa kurpitsasta 200 g hedelmälihaa. Mittaa kaikki peston ainekset tehosekoittimeen ja soseuta.
3. Mittaa rosmariinihunajan ainekset tehosekoittimeen ja soseuta.
4. Kuori ja leikkaa yksi keskikokoinen kurpitsa ohuiksi suikaleiksi.
5. Kuori ja hienonna sipulit. Leikkaa lehtikaaleista paksuimmat lehtiruodit pois ja revi lehdet pieniksi paloiksi.
6. Keitä spagetti kiehuvassa suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
7. Paista sipulit voissa kasarissa, lisää kurpitsasuikaleet sekä lehtikaalit ja kypsennä hetki. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
8. Lisää keitetyt, valutetut spagetit, pikkelöidyt rusinat sekä pestokastike paistokasariin. Kuumenna ja laita tarjolle joko lautasille tai koverrettuun kurpitsan kuoreen.
9. Pirskottele pintaan 1-2 rkl rosmariinihunajaa ja parmesaaniraastetta tai lastuja.

Viinisuositus

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla