viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Grillattua entrecôtea, uudensadon kaalia ja vihreää tomaatti-sardellikastiketta

20.06.2017 Reima Mäenpää+ Jari Lönnberg + Kuva Sami Repo

Grillattu naudan entrecôte, vihreä tomaatti-sardellikastike ja uudensadon kaali ovat grillaajan kesäruokaa!

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

4 annosta

gluteeniton, maidoton, munaton

30 min + 30 min lihojen lämpenemiseen

*

4 (á 200 g) naudan/vasikan entrecote-pihviä

suolaa

mustapippuria

*

8 isoa lehteä kaalia (uudensadon kaali)

1 punasikuri (radicchio rosso)

1 dl granaattiomenavinegrettiä

*

Tomaatti-sardellikastiketta:

2 isoa vihreää tomaattia

20 g sardellia

2 dl (30 g) korianteria

1/2 tl juustokuminaa

1/2 dl oliiviöljyä

1 valkosipulinkynsi

1 rkl valkoviinietikkaa

suolaa

mustapippuria

*

Koristeluun:

kirveliä ja lehtipersiljaa

aurinkokuivattuja tomaatteja tai kirsikkatomaatteja

Valmistusohje

1. Valmista sardellikastike. Pilko tomaatit neljään osaan. Mittaa ainekset tehosekoittimeen ja soseuta kastike sileäksi. Anna kastikkeen maustua.
2. Laita kaalinlehdet ja neljään osaan leikattu salaatti kulhoon ja marinoi granaattiomenavinegretillä.
3. Ota pihvit jääkaapista lämpenemään huoneenlämpöön 30 minuuttia ennen grillausta. Mausta suolalla ja pippurilla hyvin juuri ennen grillausta.
4. Paista pihvejä kuumassa hiilloksessa muutama minuutti per puoli, jonka jälkeen kypsyyden pitäisi olla medium. Jätä pihvit vetäytymään lämpimään paikkaan (45-55 astetta) noin viideksi minuutiksi.
5. Pihvien vetäytyessä grillaa vihannekset. Anna vihannesten paistua niin, että ne saavat kunnolla väriä, mutta jäävät vielä rapsakoiksi. Mausta suolalla.
6. Tarjoa kasvikset ja pihvit lautaselta, viimeistele annos yrteillä, tomaateilla ja tomaatti-sardellikastikkeella.

Viinisuositus

Tommasi Crearo 2019

Alkon tuotenro 1:

Punaviini Veneto
22,98 €
0,75 l
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Tomaattirisotto

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Kurpitsa-fetapiirakka

time Created with Sketch.
2 h 10 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Juustoleipä

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka

Lue lisää

Uudenvuoden piccolot – pikkupullot rakettien paukkeeseen

19.12.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Joulun jämäpastat! Täydellistä välipäivien herkutteluun

19.12.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Elvi Rista + tyyli Juuli Hakkarainen

Viinilehden vuoden kokatuimmat reseptit 2024

19.12.2024 Anna-Kaisa Karppinen

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä