viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Peltipiirakkaa ja jokirapu-lohisalaattia

25.05.2017 Suvi Rüster + Kuva Sami Repo

Peltipiirakka saa makua jokirapu-lohisalaatista mutta maistuu myös sellaisenaan. Piirakkapohjan salaisuus on gruyere-juusto ja fenkolinsiemenet.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

15 annosta

30 min + 2 h paistamiseen ja jäähtymiseen

*

5 dl vehnäjauhoja

1 dl ruisjauhoja

1 tl suolaa

150 g voita

1 muna

5-6 rkl vettä

*

Täyte:

6 dl kuohukermaa

3 munaa

300 g gruyere-juustoa

2 tl fenkolinsiemeniä

1 sitruunan raastettu kuori

*

Jokirapu-lohisalaatti:

200 g jokiravun pyrstöjä suolaliemessä

200 g graavilohta

1 prk (200 g) ranskankermaa

1 rkl dijonsinappia

1 dl tilliä hienonnettuna

1/2 dl ruohosipulia hienonnettuna

100 g punamangoldia tai babypinaatinlehtiä

1 sitruuna

Valmistusohje

1. Valmista piirakkataikina. Mittaa monitoimikoneen kulhoon jauhot ja suola. Paloittele joukkoon voi. Sekoita murumaiseksi seokseksi. Voit valmistaa taikinan halutessasi myös käsin
2. Lisää muna ja vesi. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinapalloksi.
3. Kääräise taikinapallo tuorekelmuun ja nosta kylmään puoleksi tunniksi.
4. Kauli taikina leivinpaperiarkille ohueksi levyksi ja nosta reunalliselle uunipannulle. Nosta taikinan reunat uunipannun reunoille.
5. Tee täyte. Sekoita kulhossa kerma ja munat.
6. Raasta juusto ja sekoita kerma-munaseokseen. Mausta fenkolinsiemenillä ja hyvin pestyn sitruunan raastetulla kuorella.
7. Kaada seos pohjataikinan päälle.
8. Kypsennä 200-asteisessa uunissa keskitasolla noin 25 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt. Anna jäähtyä.
9. Valuta jokiravun pyrstöt. Viipaloi graavilohi. Sekoita ranskankerman joukkoon dijonsinappi, tilli- ja ruohosipulisilppu.
10. Leikkaa piirakka annospaloiksi. Lusikoi paloille ranskankermaseosta. Nostele päälle jokiravun pyrstöjä ja graavilohiviipaleita.
11. Huuhtele punamangoldin lehdet lävikössä kylmällä vedellä ja taputtele kuivaksi talouspaperilla. Heittele piirakan päälle punamangoldin lehtiä.
12. Koristele sitruunasta leikatuilla viipaleilla ja halutessasi hienonnetulla tillillä.

Vinkki: Paista piirakka edellisenä päivänä. Täytä ja koristele vähän ennen tarjoilua. Tai nauti piirakka sellaisenaan ilman jokirapu-lohisalaattia.

Viinisuositus juhlien noutopöytään

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Jogurttia, mozzarellaa, tilliä ja chilikurkkuja

time Created with Sketch.
15–30 min
Pikkusyötävä

Pinaatti-fetapiiraat

time Created with Sketch.
1 h 15 min
Leivonnainen
Jälkiruoka

Appelsiinia ja lakritsia

time Created with Sketch.
30 min

Lue lisää

Jean-Frédéric Hugel: ”Viini on aikakapseli”

22.04.2025 Heidi Kleemola + kuva Sami Piskonen

Paljon enemmän kuin viinikaappi

Kaupallinen yhteistyö

22.04.2025 Teksti Viinilehden toimitus + Kuvat Temptech

Kuohuva eleganssi – Viinilehden Vuoden samppanja ja Vuoden kuohuviini on valittu

16.04.2025 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä