Ainekset
4 annosta
kasvis, maidoton
25 min
*
marinoitua papusalaattia
paahdettua maissia
chilimajoneesia
2 avokadoa
kourallinen tuoretta korianteria
2 limettiä lohkoina
kaksi kourallista nachoja
*
Marinoitu papusalaatti:
300 g kypsiä papuja (keitetty tai tölkistä)
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
3 rkl korianteria hienonnettuna
½ limetin mehu
2 rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
ripaus sokeria
*
Paahdettu maissi:
4 esikeitettyä maissia
tilkka oliiviöljyä
ripaus savupaprikaa
*
Chilimajoneesi:
2 dl majoneesia (tai vegeneesiä)
1 rkl säilöttyä chiliä adobo-kastikkeessa hienonnettuna
Valmistusohje
1. Tee papusalaatti. Valuta pavut ja laita ne kulhoon. Sekoita joukkoon salaatin muut ainekset ja anna maustua hetki.
2. Paahda maissit. Sipaise maissitähkät öljyllä ja paahda niitä kuumalla paistinpannulla tai grillissä niin, että ne saavat pintaan väriä.
3. Irrottele maissinjyvät veitsellä, laita ne kulhoon ja sekoita joukkoon ripaus savupaprikaa.
4. Tee chilimajoneesi. Sekoita ainekset kulhossa ja anna maustua hetki.
5. Kokoa annokset. Jaa papusalaatti annoskulhoihin. Lisää maissi.
6. Puolita avokadot ja poista kivet. Viipaloi puolikkaiden hedelmäliha ja lisää kulhoihin.
7. Asettele kulhoihin myös tuoretta korianteria, limettilohkot ja nachot. Viimeistele chilimajoneesilla.
Viinisuositus
Emiliana Signos de Origen La Vinilla 2014
Alkon tuotenro 1: