Meksikolainen vegekulho

Meksikolaisessa vegekulhossa maistuu aurinko ja suuta kuumottaa sopivasti chili.

25 min
servings 4 annosta

27.04.2017 Teresa Välimäki + Sami Repo

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

4 annosta

kasvis, maidoton

25 min

*

marinoitua papusalaattia

paahdettua maissia

chilimajoneesia

2 avokadoa

kourallinen tuoretta korianteria

2 limettiä lohkoina

kaksi kourallista nachoja

*

Marinoitu papusalaatti:

300 g kypsiä papuja (keitetty tai tölkistä)

1 valkosipulinkynsi hienonnettuna

3 rkl korianteria hienonnettuna

½ limetin mehu

2 rkl oliiviöljyä

ripaus suolaa

ripaus mustapippuria

ripaus sokeria

*

Paahdettu maissi:

4 esikeitettyä maissia

tilkka oliiviöljyä

ripaus savupaprikaa

*

Chilimajoneesi:

2 dl majoneesia (tai vegeneesiä)

1 rkl säilöttyä chiliä adobo-kastikkeessa hienonnettuna

Valmistusohje

1. Tee papusalaatti. Valuta pavut ja laita ne kulhoon. Sekoita joukkoon salaatin muut ainekset ja anna maustua hetki.

2. Paahda maissit. Sipaise maissitähkät öljyllä ja paahda niitä kuumalla paistinpannulla tai grillissä niin, että ne saavat pintaan väriä.

3. Irrottele maissinjyvät veitsellä, laita ne kulhoon ja sekoita joukkoon ripaus savupaprikaa.

4. Tee chilimajoneesi. Sekoita ainekset kulhossa ja anna maustua hetki.

5. Kokoa annokset. Jaa papusalaatti annoskulhoihin. Lisää maissi.

6. Puolita avokadot ja poista kivet. Viipaloi puolikkaiden hedelmäliha ja lisää kulhoihin.

7. Asettele kulhoihin myös tuoretta korianteria, limettilohkot ja nachot. Viimeistele chilimajoneesilla.

Viinisuositus

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla