Taboullehkulho ja karitsankyljyksiä

Karitsa ja tabbouleh. Kulhoruoka karitsankyljysten kera tuo tuulahduksen Lähi-Itää ruokapöytään.

25 min

27.04.2017 Resepti: Teresa Välimäki Kuva: Sami Repo

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

4 annosta

munaton

25 minuuttia

*

8-12 kpl karitsankyljyksiä

suolaa

mustapippuria

2-3 rkl oliiviöljyä

taboullehia

tomaattisalaattia

limetti-fenkolijogurttia

kevätsipulia hienonnettuna

tuoretta minttua

*

Taboulleh:

2 dl täysjyväcouscousia

2 dl kylmää

vettä

1 limetin mehu (kuori jogurttikastikkeeseen)

1/2 dl oliiviöljyä

1 tl suolaa

ripaus mustapippuria

1 rkl hunajaa

1 ruukku vahvaa minttua hienonnettuna

1 ruukku lehtipersiljaa hienonnettuna

*

Limetti-fenkolijogurtti:

2 dl paksua turkkilaista jogurttia

1 limetin raastettu kuori

1 tl fenkolinsiemeniä jauhettuina

2 tl hunajaa

ripaus suolaa

ripaus mustapippuria

*

Tomaattisalaatti:

3-4 kypsää tomaattia

1 rkl oliiviöljyä

2 tl punaviinietikkaa

ripaus suolaa

ripaus mustapippuria

ripaus sokeria

Valmistusohje

1. Laita karitsa-kyljykset isoon kulhoon ja kääntele joukkoon tilkka oliiviöljyä. Mausta kyljykset molemmin puolin suolalla ja mustapippurilla. Grillaa tai paista ne haluamaasi kypsyysasteeseen juuri ennen kulhojen kokoamista.

2. Valmista taboulleh. Mittaa kulhoon couscous ja vesi. Anna turvota. Raasta limetin kuori talteen kastiketta varten. Lisää couscousin joukkoon loput ainekset ja anna maustua ja turvota hetki.

3. Sekoita jogurtin joukkoon kaikki ainekset ja anna maustua hetki.

4. Tee tomaattisalaatti. Poista tomaateista vihreät kannat. Kuutioi tomaatit ja laita ne kulhoon. Sekoita joukkoon muut aineet ja anna maustua hetki.

5. Paista karitsa-kyljykset haluamaasi kypsyysasteeseen.

6. Kokoa kulhot. Jaa taboulleh annoskulhoihin, lisää tomaattisalaatti, kyljykset, limetti-fenkolijogurtti, kevätsipuli ja tuoreita mintun lehtiä.

Viinisuositus

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla