Pähkinäinen hernekeitto

Pähkinäinen tuorehernekeitto, jonka hienostunut maku tulee hasselpähkinöistä. Tarjoa valuvien munien ja valkosipulileipätikkujen kanssa pääsiäispöydän alkupalana.

30 min
servings 4 annosta

22.03.2017 Resepti: Suvi Rüster + Viinisuositus: Antti Rinta-Huumo + Kuva: Sami Repo

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

4 annosta

gluteeniton, kasvis, maidoton

30 min

*

250 g pakasteherneitä

1 ruukku basilikaa

1 ruukku minttua

1/2 dl paahdettuja hasselpähkinöitä

6 dl vettä

3/4 tl suolaa

1 avokado

1 limetinmehu

mustapippuria myllystä

*

Lisäksi:

2 munaa

2 palaa ruisleipää

1 rkl oliiviöljyä

1 valkosipulinkynsi

Valmistusohje

1. Keitä ensin munat. Lisää munat kiehuvaan veteen ja keitä 6 minuuttia, niin ne jäävät sisältä sopivan löysäksi. Jäähdytä munat kylmässä vedessä.
2. Mittaa kattilaan pakasteherneet, ruukullinen basilikaa ja minttua, hasselpähkinät, vesi ja suola. Kiehauta ja keitä viisi minuuttia.
3. Kaada tuorehernekeitto tehosekoittimeen. Lisää tehosekoittimen kulhoon avokadon hedelmäliha, limetin mehu ja ripaus mustapippuria. Soseuta sileäksi keitoksi.
4. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla. Pidä hernekeitto lämpimänä.
5. Suikaloi ruisleivät ohuiksi tikuiksi. Kuumenna öljytilkka paistinpannulla. Lisää joukkoon kuorittu, murskattu valkosipulinkynsi sekä leipätikut. Pyörittele ja paista muutaman minuutin, kunnes leipätikut ovat hieman ruskistuneet.
6. Annostele tuorehernekeittoa annoskulhoihin. Kuori ja halkaise kananmunat terävällä veitsellä ja nosta puolikkaat keiton päälle. Dippaile keittoa valkosipulisten ruistikkujen kanssa.

Viinisuositus

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla