Ainekset
4 annosta
gluteeniton, kasvis, maidoton
30 min
*
250 g pakasteherneitä
1 ruukku basilikaa
1 ruukku minttua
1/2 dl paahdettuja hasselpähkinöitä
6 dl vettä
3/4 tl suolaa
1 avokado
1 limetinmehu
mustapippuria myllystä
*
Lisäksi:
2 munaa
2 palaa ruisleipää
1 rkl oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi
Valmistusohje
1. Keitä ensin munat. Lisää munat kiehuvaan veteen ja keitä 6 minuuttia, niin ne jäävät sisältä sopivan löysäksi. Jäähdytä munat kylmässä vedessä.
2. Mittaa kattilaan pakasteherneet, ruukullinen basilikaa ja minttua, hasselpähkinät, vesi ja suola. Kiehauta ja keitä viisi minuuttia.
3. Kaada tuorehernekeitto tehosekoittimeen. Lisää tehosekoittimen kulhoon avokadon hedelmäliha, limetin mehu ja ripaus mustapippuria. Soseuta sileäksi keitoksi.
4. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla. Pidä hernekeitto lämpimänä.
5. Suikaloi ruisleivät ohuiksi tikuiksi. Kuumenna öljytilkka paistinpannulla. Lisää joukkoon kuorittu, murskattu valkosipulinkynsi sekä leipätikut. Pyörittele ja paista muutaman minuutin, kunnes leipätikut ovat hieman ruskistuneet.
6. Annostele tuorehernekeittoa annoskulhoihin. Kuori ja halkaise kananmunat terävällä veitsellä ja nosta puolikkaat keiton päälle. Dippaile keittoa valkosipulisten ruistikkujen kanssa.