Varsiselleri, valkosuklaa & sitruuna

Varsiselleri yllättää jälkiruoassa sorbetin muodossa, mukana makupaletissa myös marenki ja valkosuklaa.

03.03.2017 Tuomas Vierelä + Kuva Laura Riihelä

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

4 annosta

45 min + 2 h jäähtymiseen ja jäätymiseen

gluteeniton

*

Varsisellerisorbetti:

2 dl vettä

3/4 dl sokeria

vajaa 1/2 dl (50 g) glukoosisiirappia

1 liivate

1 rkl limetinmehua

100 g tuorepuristettua varsisellerimehua

*

Valkosuklaamousse:

1 1/2 dl kuohukermaa

1 rkl (20 g) glukoosisiirappia

75 g valkosuklaata

*

Sitruunamarenki:

1/2 dl sokeria

1 rkl vettä

1/2 rkl sitruunamehua

1/2 (20 g) munanvalkuaista

1 sitruunan kuori

*

Lisäksi:

varsiselleriä viipaleina

apteekin salmiakkia

syötäviä kukkia

Valmistusohje

1. Kiehauta vesi, sokeri ja glukoosisiirappi.
2. Sulata liotettu liivate lämpimään limettimehuun. Yhdistä limettiseos varsisellerimehuun.
3. Lisää sokeriliemi varsisellerimehuun. Siirrä kylmään pariksi tunniksi.
4. Pyöritä sorbetiksi jäätelökoneella.
5. Valmista sitruunamarenki. Keitä sokeri, vesi ja sitruunamehu 110 asteiseksi. Aloita valkuaisen vatkaus yleiskoneella.
6. Keitä sokeriliemi 121 asteeseen. Lisää kuohkeaan valkuaismassaan ohuena nauhana. Lisää yhden sitruunan raastettu kuori. Vatkaa huoneenlämpöiseksi.
7. Levitä marenkimassa silikonimaton tai leivinpaperin päälle ohueksi levyksi. Kuivaa uunissa 60 asteessa, kunnes marenki on kuiva ja rapea.
8. Kiehauta vakosuklaamoussen kerma ja glukoosisiirappi. Lisää valkosuklaa seokseen ja sekoita tasaiseksi. Siirrä kylmään kahdeksi tunniksi. Vatkaa levännyt massa sähkövatkaimella kuohkeaksi.
9. Nosta sorbettia lautaselle tai tarjoiluastiaan. Lisää valkosuklaamoussea ja sitruunamarenkia. Koristele annos varsisellerisiivuilla, salmiakilla ja kukilla.

 

 

 

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla