Ainekset
4 annosta
45 min + 2 h jäähtymiseen ja jäätymiseen
gluteeniton
*
Varsisellerisorbetti:
2 dl vettä
3/4 dl sokeria
vajaa 1/2 dl (50 g) glukoosisiirappia
1 liivate
1 rkl limetinmehua
100 g tuorepuristettua varsisellerimehua
*
Valkosuklaamousse:
1 1/2 dl kuohukermaa
1 rkl (20 g) glukoosisiirappia
75 g valkosuklaata
*
Sitruunamarenki:
1/2 dl sokeria
1 rkl vettä
1/2 rkl sitruunamehua
1/2 (20 g) munanvalkuaista
1 sitruunan kuori
*
Lisäksi:
varsiselleriä viipaleina
apteekin salmiakkia
syötäviä kukkia
Valmistusohje
1. Kiehauta vesi, sokeri ja glukoosisiirappi.
2. Sulata liotettu liivate lämpimään limettimehuun. Yhdistä limettiseos varsisellerimehuun.
3. Lisää sokeriliemi varsisellerimehuun. Siirrä kylmään pariksi tunniksi.
4. Pyöritä sorbetiksi jäätelökoneella.
5. Valmista sitruunamarenki. Keitä sokeri, vesi ja sitruunamehu 110 asteiseksi. Aloita valkuaisen vatkaus yleiskoneella.
6. Keitä sokeriliemi 121 asteeseen. Lisää kuohkeaan valkuaismassaan ohuena nauhana. Lisää yhden sitruunan raastettu kuori. Vatkaa huoneenlämpöiseksi.
7. Levitä marenkimassa silikonimaton tai leivinpaperin päälle ohueksi levyksi. Kuivaa uunissa 60 asteessa, kunnes marenki on kuiva ja rapea.
8. Kiehauta vakosuklaamoussen kerma ja glukoosisiirappi. Lisää valkosuklaa seokseen ja sekoita tasaiseksi. Siirrä kylmään kahdeksi tunniksi. Vatkaa levännyt massa sähkövatkaimella kuohkeaksi.
9. Nosta sorbettia lautaselle tai tarjoiluastiaan. Lisää valkosuklaamoussea ja sitruunamarenkia. Koristele annos varsisellerisiivuilla, salmiakilla ja kukilla.