Juustofondue ginillä

Ginillä päivitetty perinteinen juustofondue, on loistava ja seurallinen tarjottava illanistujaisissa.

22.02.2017 Kira Weckman + kuva Sami Piskonen

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

4 annosta

gluteeniton, munaton

valmistusaika 40 min

*

200 g mustaleima-emmentalia

200 g gruyèreä

200 g camembert-juustoa

1 valkosipulinkynsi

3 dl kuivaa, hapokasta valkoviiniä

3-4 rkl giniä

*

Lisäksi:

vaaleaa leipää

ilmakuivattuakinkkua

hillosipuleita

Valmistusohje

1. Raasta juustot karkeasti. Anna juustoraasteen olla huoneenlämmössä, kunnes se ei enää ole kylmää.
2. Hiero fonduepata halkaistulla valkosipulinkynnellä.
3. Kiehauta viini ja sekoita siihen raastetut juustot.
4. Kiehauta seos uudelleen koko ajan sekoittaen, kunnes massa on sileää.
5. Mausta fondue ginillä.
6. Pidä kuumana, mutta ei kiehuvana. Tarjoile fonduen kanssa tuoretta vaaleaa leipää, esimerkiksi hasselpähkinöillä ja auringonkukansiemenillä maustettua pataleipää. Lisukkeeksi sopii myös ilmakuivattu kinkku, hillosipulit ja cocktailkurkut.

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla