viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Kananpojan paistileike grillissä

15.02.2017 Kira Weckman

servings Created with Sketch.
4 annosta

Mehevät kananpojan paistileikkeet valmistuvat helposti grillissä ja saavat loistavan maun hunaja-etikkaglaseerauksella.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

4 annosta

maidoton, munaton, gluteeniton

*

1 kg kananpojan luutonta paistileikettä

1 tl hienoa merisuolaa

1/2 dl hunaja-etikkaglaseerauskastiketta

*

Hunaja-etikkaglaseerauskastike:

4 rkl omenaviinietikkaa

4 rkl luomuhunajaa

2 tl Dijon-sinappia

2 rkl tuoretta oreganoa

2 rkl vähäsuolaista soijakastiketta

1 tl hienoa merisuolaa

rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

1. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
2. Käytä osa kastikkeesta lihan marinointiin ja loput lihan valeluun grillauksen aikana.
3. Laita paistileikkeet kulhoon ja mausta suolalla.
4. Kaada hunaja-etikkakastike kanan joukkoon. Hiero kastiketta lihan pintaan, peitä astia kelmulla. Anna marinoitua jääkaapissa vähintään pari tuntia, mieluiten yön yli.
5. Ota lihat huoneenlämpöön noin 30 minuuttia ennen grillaamista.
6. Grillaa paistileikkeitä keskilämmöllä ensin nahkapuoli alaspäin noin 10 minuuttia. Käännä ja valele kastikkeella.
7. Jatka kypsentämistä vielä noin 10 minuuttia, tai kunnes liha on mehevän kypsää. Valele kastikkeella myös toinen puoli. Kääntele lihaa useasti grillauksen aikana.

Vinkki: Hunaja-etikkaglaseerauskastike sopii myös maustamaan porsaanlihaa.

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Kanasalaattileipä

time Created with Sketch.
1 h
Kanaruoka
Pikkusyötävä

Chinese sticky wings – kiinalaiset kanansiivet

time Created with Sketch.
45 min
Kanaruoka
Pääruoka

Rustiikkinen kana-papukeitto

time Created with Sketch.
3 h 40 min
Gluteeniton Kanaruoka

Lue lisää

Keskikesän varrasbileet! Kanavartaat ja kesän siistein hanapakkaus täynnä italialaista asennetta

Kaupallinen yhteistyö

07.06.2021 Viinilehden toimitus

Sami Kurosen kesään kuuluvat grilliruoat ja hyvät viinit

Kaupallinen yhteistyö

31.05.2019 Viinilehden toimitus + Juomavinkki.fi

Mitä olutta grilliruoan kanssa?

27.05.2015 Teksti Jaakko Matikainen + Kuvat Laura Riihelä ja Shutterstock

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä