Kananpojan paistileike grillissä

Mehevät kananpojan paistileikkeet valmistuvat helposti grillissä ja saavat loistavan maun hunaja-etikkaglaseerauksella.

servings 4 annosta

15.02.2017 Kira Weckman

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

4 annosta

maidoton, munaton, gluteeniton

*

1 kg kananpojan luutonta paistileikettä

1 tl hienoa merisuolaa

1/2 dl hunaja-etikkaglaseerauskastiketta

*

Hunaja-etikkaglaseerauskastike:

4 rkl omenaviinietikkaa

4 rkl luomuhunajaa

2 tl Dijon-sinappia

2 rkl tuoretta oreganoa

2 rkl vähäsuolaista soijakastiketta

1 tl hienoa merisuolaa

rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

1. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
2. Käytä osa kastikkeesta lihan marinointiin ja loput lihan valeluun grillauksen aikana.
3. Laita paistileikkeet kulhoon ja mausta suolalla.
4. Kaada hunaja-etikkakastike kanan joukkoon. Hiero kastiketta lihan pintaan, peitä astia kelmulla. Anna marinoitua jääkaapissa vähintään pari tuntia, mieluiten yön yli.
5. Ota lihat huoneenlämpöön noin 30 minuuttia ennen grillaamista.
6. Grillaa paistileikkeitä keskilämmöllä ensin nahkapuoli alaspäin noin 10 minuuttia. Käännä ja valele kastikkeella.
7. Jatka kypsentämistä vielä noin 10 minuuttia, tai kunnes liha on mehevän kypsää. Valele kastikkeella myös toinen puoli. Kääntele lihaa useasti grillauksen aikana.

Vinkki: Hunaja-etikkaglaseerauskastike sopii myös maustamaan porsaanlihaa.

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla