Omena-sellerikeitto

Sellerikeitto omenalla on ihanan täyteläinen mutta silti raikas sosekeitto, joka sopii vaikka illalliskutsuille alkupalaksi.

servings 4 annosta

14.02.2017 Arto Rastas + Kuva Sami Repo

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

4 annosta

gluteeniton, kasvis

*

1 sipuli hienonnettuna

1 valkosipulinkynsi hienonnettuna

1 rkl voita

300 g juuriselleriä (mukulaselleri)

2 hapokasta omenaa

suolaa

mustapippuria

vettä

2 dl kermaa

*

Lisäksi:

muutama timjamin oksa

1/2 dl öljyä

1 dl smetanaa

Valmistusohje

1. Kuullota sipulit voissa kattilassa. Lisää kuoritut ja pieneksi pilkotut juurisellerit sekä omenat. Jatka kuullottamista hetki ja mausta samalla kevyesti suolalla ja pippurilla.
2. Lisää vettä siten, että kasvikset peittyvät. Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla 15 minuuttia.
3. Lisää kerma, hauduta 5 minuuttia. Soseuta keitto täysin sileäksi sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa.
4. Soseuta timjamit ja öljy tasaiseksi yrttiöljyksi sauvasekoittimella.
5. Tarjoile samettisen pehmeä keitto smetanan ja timjamiöljyn kanssa.

Viinisuositus:

 

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla