viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Pippuripihvi

14.02.2017 Resepti Antti Vahtera + Kuva Sami Repo

Klassinen pippuripihvi paistuu ja maistuu aina.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

4 annosta

gluteeniton, maidoton, munaton

*

800 g naudan sisäfileetä (fileen keskikohdasta)

1 dl rouhittua mustapippuria

suolaa (Maldon)

*

Paistamiseen:

öljyä

Valmistusohje

1. Poista sisäfileestä kalvot. Kaada pippurirouhetta työlaudalle tai lautaselle. Pyörittele lihaa pippurirouheessa niin, että kaikki pinnat saavat pippurikerroksen. Mausta liha suolalla.
2. Paista fileeseen kauniit ruskeat paistopinnat kuumalla pannulla tilkassa öljyä.
3. Nosta liha laakealle astialle ja työnnä sisälämpömittari lihan keskelle. Kypsennä lihaa 175-180-asteisessa uunissa 12-15 minuuttia, kunnes sisälämpömittari näyttää 50 astetta. Liha jää reilusti punaiseksi sisältä.
4. Ota liha pois uunista ja anna vetäytyä kymmenisen minuuttia keittiöpyyhkeen tai folion sisässä.
5. Leikkaa vetäytynyt filee 2-3 cm paksuiksi pihveiksi. Ripauta suolaa leikkuupinnalle. Tarjoa pippuripihvi heti.

Lisäkesuositus:
Kermakastike, keitetyt neulapavut ja rapeat, ohuet ranskanperunat.

Vinkki:
Varaa ruokailijaa kohden 150-200 g lihaa.

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Paistettu entrecôte ja tattikastike

time Created with Sketch.
1 h 15 min
Gluteeniton Liharuoka
Pääruoka
Pääruoka

Kesäkaali-halloumipihvit

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka

Lue lisää

Klassikkoyhdistelmä: punaviini ja pihvi – katso täydelliset pihviviinit!

28.10.2021 Viinilehden toimitus

Viiden tähden huippuviini ja suussa sulava hirvitournedos – syysillallinen parhaimmillaan!

Kaupallinen yhteistyö

18.10.2021 Viinilehden toimitus

Täydellisen pippuripihvin salaisuus ja argentiinalainen punaviini

Kaupallinen yhteistyö

16.11.2020 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä