Ainekset
6 annosta
20 min
*
1 l salaatin- ja babypinaatinlehtiä
1 dl kuivattuja kivettömiä taateleita
1 dl puolukoita
2 rkl ruokosokeria
150 g poron kylmäsavurouhetta tai kuutioitua poron kylmäsavupaistia
50 g mustaleimaemmentaljuustoa raastettuna
1 ps (130 g) ruisnachoja
*
Piparjuuridippi:
200 g ranskankermaa
4 rkl öljyä
2 tl dijon-sinappia
3 rkl piparjuuritahnaa
1 rkl pieniä kapriksia
suolaa
sokeria
Valmistusohje
1. Pese salaatin- ja pinaatinlehdet ja pyöräytä salaattilingossa kuivaksi.
2. Viipaloi taatelit. Sekoita puolukoiden joukkoon ruokosokeri.
3. Kokoa laakealle vadille salaatin- ja pinaatinlehtiä, taateleita, sokeroituja puolukoita, pororouhetta ja raastettua mustaleimaa. Asettele ruisnachot vadin reunoille.
4. Valmista dippi. Mittaa ranskankerma, öljy ja sinappi kulhoon. Sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi tai vatkaa voimakkaasti kierrevatkaimella. Sekoita joukkoon piparjuuritahna ja kaprikset. Mausta ripauksella suolaa ja sokeria.
5. Nostele piparjuuridippiä salaatin päälle keoksi.