Ruisnacho-porosalaatti ja piparjuurikastike

Yhdistä poro ja ruisnachot suomihenkisessä salaatissa.

20 min
servings 6 annosta

14.02.2017 Suvi Rüster + Kuva: Sami Repo

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

6 annosta

20 min

*

1 l salaatin- ja babypinaatinlehtiä

1 dl kuivattuja kivettömiä taateleita

1 dl puolukoita

2 rkl ruokosokeria

150 g poron kylmäsavurouhetta tai kuutioitua poron kylmäsavupaistia

50 g mustaleimaemmentaljuustoa raastettuna

1 ps (130 g) ruisnachoja

*

Piparjuuridippi:

200 g ranskankermaa

4 rkl öljyä

2 tl dijon-sinappia

3 rkl piparjuuritahnaa

1 rkl pieniä kapriksia

suolaa

sokeria

Valmistusohje

1. Pese salaatin- ja pinaatinlehdet ja pyöräytä salaattilingossa kuivaksi.
2. Viipaloi taatelit. Sekoita puolukoiden joukkoon ruokosokeri.
3. Kokoa laakealle vadille salaatin- ja pinaatinlehtiä, taateleita, sokeroituja puolukoita, pororouhetta ja raastettua mustaleimaa. Asettele ruisnachot vadin reunoille.
4. Valmista dippi. Mittaa ranskankerma, öljy ja sinappi kulhoon. Sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi tai vatkaa voimakkaasti kierrevatkaimella. Sekoita joukkoon piparjuuritahna ja kaprikset. Mausta ripauksella suolaa ja sokeria.
5. Nostele piparjuuridippiä salaatin päälle keoksi.

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla