Näkkäri ja matjessilli

Matjessilli-tuorejuustokeot itse tehdyn näkkärin päällä on rento juhlatarjottava, josta jokainen voi murtaa itselleen sopivan suupalan. Sopii jouluun tai keskikesään.

2 h
servings 6 annosta

13.02.2017 Suvi Rüster + Kuva Sami Repo

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

6 annosta

20 min + 1,5 h paistamiseen ja jäähtymiseen

*

Ruisnäkkäri:

2 1/2 dl ruisjauhoja

1 1/2 dl siemeniä (auringonkukka, kurpitsa)

3 rkl seesamin- ja/tai pellavansiemeniä

1 tl suolaa

2 1/2 dl vettä kiehuvana

1/2 dl oliiviöljyä

*

Matjessillitäyte:

100 g Islannin matjessilliä haarukkapaloina

1/2 pieni punasipuli

1/2 dl tilliä hienonnettuna

200 g mustapippurituorejuustoa

50 g muikun tai siian mätiä

1 tl kuminan siemeniä

Valmistusohje

1. Sekoita ruisjauhot, siemenet ja suola kulhossa.
2. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Lisää vesi ja öljy kuivien aineiden joukkoon. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
3. Painele taikina leivinpaperin päälle. Kauli taikina ohueksi levyksi. Vedä taikinalevy leivinpaperin avulla uunipellille.
4. Paista 150-asteisessa uunissa 50 minuuttia.
5. Anna jäähtyä rauhassa. Näkkäri rapeutuu jäähtyessään.
6. Valmista täyte. Jos sillifileetä ei ole leikattu haarukkapaloiksi, leikkaa matjessilli noin sentin paksuisiksi viipaleiksi.
7. Kuori ja hienonna punasipuli. Hienonna tilli.
8. Lusikoi näkkärilevylle tuorejuustoa noin ruokalusikallisen kokoisiksi keoiksi. Nosta tuorejuuston päälle matjessilli viipaleena, hienonnettua punasipulia, tilliä sekä mätiä.
9. Murskaa kuminan siemeniä huhmaressa. Ripottele kuminaa sillikekojen päälle.

Vinkki:
Korvaa silli graavi- tai kylmäsavulohella, graavisiialla tai savustetuilla pikkumuikuilla.

Vinkki:
Pikainen versio syntyy kaupasta ostetun ison näkkärilevyn päälle.

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla