Kevään kuumat cocktailit

Alkoholittomat drinkit ovat nyt suosittuja. Mitä muuta cocktailbaarissa nautitaan tänä keväänä? Helsinkiläisen Bar Lilla e:n baarimestarin Sanna Tuomolan mukaan ruoka-aineiden ja mausteiden käyttö cocktaileissa on tämän vuoden juttu. Myös frozen-tyyliset cocktailit tekevät paluuta. Maailmalla tarjotaan esimerkiksi frozen gin & tonicia. Mikä suomalaisille maistuu nyt? ”Gin & tonicin suosion kasvu jatkuu. Giniä käytetään myös cocktaileissa, kuten maukkaissa […]

Tynnyrissä kasvaneet

Three Barrel Project sai alkunsa Uudessa-Seelannissa. Suomalaisten viinintekijöiden tynnyrissä idealismi painaa liikeideaa enemmän.

Maailman huipulla Huippuvuorilla

Huippuvuorilla sijaitsevan Huset-ravintolan viinilista on Pohjois-Euroopan laajin. Matkailija voi valita suosikkinsa noin 20 000 viinin joukosta.

Yhdet vielä, Jaakko Hämeen-Anttila

Professori Jaakko Hämeen-Anttila teki matkan ruoka- ja viinikulttuurin historiaan. Millaisena suomalainen viinikulttuuri näyttäytyi? Miten ruokakulttuurimme tulee muuttumaan tulevaisuudessa? Lue Hämeen-Anttilan haastattelu.

Pieniä uudistuksia

Suomessa osataan iloita pienestä, sanoo Mika Vanne. Mutta miten isolla veturilla uudistuksia tällä hetkellä ajetaan? Lue Vanteen ajatukset ja ota kantaa!

Karita Tykän maukas joulu

Karita Tykän joulupöydässä ei tarjota kinkkua, mutta makuja löytyy monenlaisia. Lue, millaisia herkkuja Tykkä nauttii juhlissa – ja mitä perheen joulupöydässä juodaan.