Kevään kuumat cocktailit

Alkoholittomat drinkit ovat nyt suosittuja. Mitä muuta cocktailbaarissa nautitaan tänä keväänä? Helsinkiläisen Bar Lilla e:n baarimestarin Sanna Tuomolan mukaan ruoka-aineiden ja mausteiden käyttö cocktaileissa on tämän vuoden juttu. Myös frozen-tyyliset cocktailit tekevät paluuta. Maailmalla tarjotaan esimerkiksi frozen gin & tonicia. Mikä suomalaisille maistuu nyt? ”Gin & tonicin suosion kasvu jatkuu. Giniä käytetään myös cocktaileissa, kuten maukkaissa […]
Kun chileläinen Merlot paljastui joksikin aivan muuksi

Välillä rypäleet menevät sekaisin ammattilaisiltakin. Santa Ritan pääviinintekijä Andrés Ilabaca kertoo, kuinka 90-luvulla chileläinen Merlot osoittautuikin toiseksi lajikkeeksi.
Tynnyrissä kasvaneet

Three Barrel Project sai alkunsa Uudessa-Seelannissa. Suomalaisten viinintekijöiden tynnyrissä idealismi painaa liikeideaa enemmän.
Maailman huipulla Huippuvuorilla

Huippuvuorilla sijaitsevan Huset-ravintolan viinilista on Pohjois-Euroopan laajin. Matkailija voi valita suosikkinsa noin 20 000 viinin joukosta.
Yhdet vielä, Jaakko Hämeen-Anttila

Professori Jaakko Hämeen-Anttila teki matkan ruoka- ja viinikulttuurin historiaan. Millaisena suomalainen viinikulttuuri näyttäytyi? Miten ruokakulttuurimme tulee muuttumaan tulevaisuudessa? Lue Hämeen-Anttilan haastattelu.
Näin korkki lentää laskuvarjolla

Skumppapullot poksahtelevat jälleen uudenvuoden juhlissa. Katso, miten korkki lentää laskuvarjolla!
Pieniä uudistuksia

Suomessa osataan iloita pienestä, sanoo Mika Vanne. Mutta miten isolla veturilla uudistuksia tällä hetkellä ajetaan? Lue Vanteen ajatukset ja ota kantaa!
Näin syntyy kupliva joulukuusi

Joulukuusi voi olla myös kupliva. Näin syntyy näyttävä kupliva joulukuusi!
Karita Tykän maukas joulu

Karita Tykän joulupöydässä ei tarjota kinkkua, mutta makuja löytyy monenlaisia. Lue, millaisia herkkuja Tykkä nauttii juhlissa – ja mitä perheen joulupöydässä juodaan.
Suomen yhteiskunnan erikoinen käsitys kansalaisesta

Mika Vanne pohtii, millainen käsitys Suomen yhteiskunnalla on kansalaisesta. Entä miten tuo käsitys vaikuttaa alkoholilain kokonaisuudistukseen?
Näin tunnistat korkkivikaisen viinin

Jos viinissä on korkkivika, se ei ole varsinainen makunautinto. Katso, miten tunnistat korkkivian!
EU-tuomioistuimen päätös kuohuttaa viininystäviä – tästä on kysymys

Eilen saatiin odotettu päätös Euroopan unionin tuomioistuimelta niin sanotusta Alkotaksi-jutusta.
Viini-lehti kertoo nyt, mitä päätös käytännössä tarkoittaa.
Näin viilennät viinin hetkessä

Viini kannattaa yleensä aina viilentää ennen nauttimista. Miten teet sen nopeasti? Katso vinkit videolta.