Tilaa lehti ja liity mukaan viininystävien joukkoon.
Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 134,90 €. Vuosikerta sisältää 6 runsasta lehteä täynnä herkullista viinitietoutta suomalaiselle kuluttajalle.
Viinien nettikauppa on jo monelle tuttua. Silti aihe herättää kysymyksiä. Näillä ohjeilla tilaat viinit kotiin turvallisesti ja laillisesti.
Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä on moittinut suomalaista alkoholikeskustelua ”idioottikeskusteluksi”. Idioottimaista se onkin. Vika ei kuitenkaan ole kansalaisissa, vaan lainsäätäjissä ja virkamieskunnassa.
Mika Vanne perää keskusteluun edes jotain tolkkua. Tarkoitushakuisten mittarien ja yksityiskohtien tihrustamisen sijaan suomalaista juomakulttuuria ja siihen liittyviä elinkeinoja tulisi tarkastella kokonaisuutena.
Oluella on pitkät perinteet pääsiäispöydän ruokajuomana.
JaskanKaljat-blogin pitäjä Jaakko Matikainen valitsi kolme pääsiäisen aikaan sopivaa olutta – poimi vinkit talteen!
Haastattelimme viininystävänäkin tunnettua Jörn Donneria vuonna 2015. Hän nautti päivittäin viiniä, mutta ainoastaan alle 20 euron pullosta.
Viini-lehden kolumnisti Mika Vanne jatkaa edellisen kirjoituksensa nostamaa keskustelua ja vastaa Ehyt ry:n kommentteihin. Mitä jos todella on niin, että haitat on valtion ja järjestöjen toimesta luotu ihan itse?
Mausteet ovat viinin kavereita – tiettyyn pisteeseen saakka. Viinihörhö Antti Rinta-Huumo laati kattauksen mausteisen ruoan seuraan sopivista viineistä. Poimi vinkit talteen!
Viini-lehden Viinikoulun rehtorinakin tunnettu Mika Vanne kirjoitti tuoreimpaan Viini-lehteen saksalaisten viinien laatuluokituksista. Se antaa syyn palata vielä hetkeksi viime elokuussa Frankfurtissa järjestettyyn VDP Grosses Gewächs Vorpremiere -tapahtumaan. Vanne listasi myös muutamia tutustumisen arvoisia viinejä.
Kurkkaa tapahtuman kulisseihin ja nappaa poiminnat talteen!
Monopolivaltiossa viini ja alkoholijuomat ovat kansalaisten harjoittamia syntejä, joiden käyttöä paheksutaan. Muusta ei juuri puhuta. Asiallinen keskustelu puuttuu kokonaan.
Maailmalla nautitaan nyt suodatinkahvia. Sen suosio on kasvanut samalla, kun kahvien laatu on jatkuvasti parantunut. Pelkkä hyvä kahvi ei kuitenkaan vielä takaa, että juoma on maistuvaa.
Paulig Instituutin koulutuspäällikkö Harri Hytönen kertoo niksit, joilla suodatinkahvista saa maukasta.
Suomessa on lama. Alkoholialaa lyödään silti joka suunnalta. Kuinka yrittäjä voi tehdä kauppaa, jos tuotteen nimeä ei saa edes mainita omilla nettisivuilla?
Ota mukava asento ja matkaa viinimaailman navaksikin kutsutun Bordeaux’n viinialueen ympäri herkullisten viinien seurassa. Viinihörhö Antti Rinta-Huumo valitsi kuusi viiniä eri puolilta Bordeaux’ta.
Järjestä oma tasting – huomaatko eroja eri alueiden välillä?
Espanjan luoteiskulma tarjoaa yllätyksiä raikkaiden valkoviinien ja keveiden punaviinien ystäville. Galician viinialueella vieraillut sommelier Antti Uusitalo poimi kolme erilaista espanjalaista viiniä maisteltavaksi.
Viini-lehdessä 14 vuotta vaikuttanut Satu Kärki pohdiskelee Viini-lehden vaiheita ja viinikulttuurin muuttumista Suomessa vuosituhanteen vaihteessa.
”1990-luvulla ihmiset janosivat tietoa ja halusivat maistella uusia viinejä.”