Millainen olutmaa Suomesta tulee?

Vahvat oluet tulisi saada kauppoihin. Pienpanimoille pitäisi antaa suoramyyntioikeus. Tässä kaksi Eduskunnan olutseuran ajamaa tavoitetta suunnitteilla olevaan alkoholilain kokonaisuudistukseen. ”Ymmärrämme myös uudistuksiin liitetyt huolet, joten vahvempia oluita voisi puolestamme verottaa hieman miedompia enemmän”, puheenjohtaja, kansanedustaja Touko Aalto (vihr) kertoi seuran näkemyksistä. Eduskunnan olutseura järjesti aiheesta keskustelutilaisuuden torstaina 25.2. Panimoravintola Bruuverissa Helsingissä. Muutoksia on odotettu pitkään. Olutliiton puheenjohtajan Heikki Kähkösen mukaan nykyinen laki […]
Sopiiko viini vegaanille?

Kasvisruoan suosio kasvaa kohisten Suomessa. Ravintoloissakin kysytään yhä enemmän kasvismenua ja sen seuraan sopivia viinejä. Viinivalinta voi joskus aiheuttaa päänvaivaa. Näillä vinkeillä löydät sopivat kumppanit kasvisruoan seuraan. Voiko vegaani juoda huoletta viiniä? Pullo ei yleensä takaa sitä, että viini sopii vegaanille. Asia kannattaa tarkistaa vegaaniviinejä listaavilta nettisivustoilta tai suoraan tuottajalta. Joskus pullossa saattaa olla mainita […]
Miksei viini ole kulttuuria?
Viranomaisia kiinnostaa vain juomisen määrä, kirjoittaa Viini-lehden bloggaaja Mika Vanne.
Tyylikäs portviini-kahvicocktail

Kahviin on totuttu yhdistämään makeita aromeja kuten pähkinän ja karamellin vivahteita. Tämä tyylikäs kahvicocktail saa kuitenkin seuraa portviinistä.
Kevään kuumat cocktailit

Alkoholittomat drinkit ovat nyt suosittuja. Mitä muuta cocktailbaarissa nautitaan tänä keväänä? Helsinkiläisen Bar Lilla e:n baarimestarin Sanna Tuomolan mukaan ruoka-aineiden ja mausteiden käyttö cocktaileissa on tämän vuoden juttu. Myös frozen-tyyliset cocktailit tekevät paluuta. Maailmalla tarjotaan esimerkiksi frozen gin & tonicia. Mikä suomalaisille maistuu nyt? ”Gin & tonicin suosion kasvu jatkuu. Giniä käytetään myös cocktaileissa, kuten maukkaissa […]
Kun chileläinen Merlot paljastui joksikin aivan muuksi

Välillä rypäleet menevät sekaisin ammattilaisiltakin. Santa Ritan pääviinintekijä Andrés Ilabaca kertoo, kuinka 90-luvulla chileläinen Merlot osoittautuikin toiseksi lajikkeeksi.
Tynnyrissä kasvaneet

Three Barrel Project sai alkunsa Uudessa-Seelannissa. Suomalaisten viinintekijöiden tynnyrissä idealismi painaa liikeideaa enemmän.
Maailman huipulla Huippuvuorilla

Huippuvuorilla sijaitsevan Huset-ravintolan viinilista on Pohjois-Euroopan laajin. Matkailija voi valita suosikkinsa noin 20 000 viinin joukosta.
Yhdet vielä, Jaakko Hämeen-Anttila

Professori Jaakko Hämeen-Anttila teki matkan ruoka- ja viinikulttuurin historiaan. Millaisena suomalainen viinikulttuuri näyttäytyi? Miten ruokakulttuurimme tulee muuttumaan tulevaisuudessa? Lue Hämeen-Anttilan haastattelu.
Näin korkki lentää laskuvarjolla

Skumppapullot poksahtelevat jälleen uudenvuoden juhlissa. Katso, miten korkki lentää laskuvarjolla!
Pieniä uudistuksia

Suomessa osataan iloita pienestä, sanoo Mika Vanne. Mutta miten isolla veturilla uudistuksia tällä hetkellä ajetaan? Lue Vanteen ajatukset ja ota kantaa!
Näin syntyy kupliva joulukuusi

Joulukuusi voi olla myös kupliva. Näin syntyy näyttävä kupliva joulukuusi!
Karita Tykän maukas joulu

Karita Tykän joulupöydässä ei tarjota kinkkua, mutta makuja löytyy monenlaisia. Lue, millaisia herkkuja Tykkä nauttii juhlissa – ja mitä perheen joulupöydässä juodaan.