Tilaa lehti ja liity mukaan viininystävien joukkoon.
Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 134,90 €. Vuosikerta sisältää 6 runsasta lehteä täynnä herkullista viinitietoutta suomalaiselle kuluttajalle.
Kevään tullen kauppojen hyllyt täyttyvät vihreistä ja valkoisista parsoista. Näille upeille kevätherkuille viinin parittaminen voi joskus olla hankalaa, parsan ominaismaku nimittäin saattaa saada viinin maistumaan metalliselta. Hätä ei kuitenkaan ole tämän näköinen: parsan kera tarjottavat lisukkeet muuttavat viinin ja ruoan yhdistelmän harmoniseksi ja yhteensopivaksi. Tässä muutama vinkki parsaruoille!
Suomalaisten suosikkiviini, riesling, on saanut haastajan. Sauvignon blanc -viinit nimittäin kutkuttavat ja kiinnostavat nyt entistä enemmän. Niin uuden kuin vanhankin maailman viinialueilta rantautuvat sauvignon blancit ovat täydellisiä heräävään kevääseen. Niiden tyyli on kesäisen raikas, eloisia, pirtsakan hapokas ja hyvin rehevän aromikas.
Soave-viinejä on erityylisiä ja monen laatuisia, kaikille löytyy kuitenkin maistuva ruokapari merenelävistä.
Keväthalla on tuhonnut osan Ranskan viinisadosta. Kylmää vastaan taistellaan nyt monin eri keinoin. Viinintekijä Nea Berglund kertoo kolumnissaan kuulumisia Bordeaux’sta, joka on yksi pahimmin hallasta kärsineistä alueista.
Tokaji-viinit ovat Unkarin tunnetuimpia kansallisaarteita. Omintakeiset viinit sopivat erinomaisesti jälkiruoaksi tai aperitiiviksi, mutta ne ovat myös ruokapöydän moniottelijoita ja sopivat myös suolaisille ruoille. Rypälelajike ja makeusaste määrittelevät viinin käyttötarkoituksen.
Alkosta löytyy laaja valikoima esimerkiksi Chardonnay- tai Riesling-lajikkeesta valmistettuja laadukkaita viinejä. Haluaisitko kuitenkin kokeilla vaihteeksi jotain muuta? Kurkkaa nämä persoonalliset, hieman vähemmän tunnetut ja viljellyt lajikkeet.
Alko julkisti 8.4. vuosikatsauksensa vuodelta 2020. Koronavuosi ja matkustajatuonnin rajoitukset sekä ravintolamyynnin lasku näkyivät Alkossa, jossa myynti kasvoi kaikkien tuoteryhmien osalta.
Espanja tarjoaa kiinnostavia valkoviinejä. Etenkin maan omat lajikkeet ovat tutustumisen arvoisia.
On olemassa chardonnayta ja chardonnayta – ja sitten on chablis. Mineraalinen, viileän elegantti ja hillitty valkoviinien kuningatar Ranskasta.
Vuosien chardonnay-välttelyn jälkeen kelkka on kääntynyt ja tammitettu chardonnay on jälleen ihanaa herkkua ja maistuu mitä erinomaisemmin erilaisten ruokien kanssa.
Pääsiäinen kolkuttaa jo ovella. Tässä kevään ihanimmat makuelämykset pyhien ruokapöytään. Näillä ohjeilla täytät kaikki ruokailijoiden toiveet.
Makeasta sherrystä löytyi täydellinen pari pääsiäisen perinneruoalle. Katso Viinilehden viiniasiantuntijan Antti Rinta-Huumon mämmiviinisuositus!
DO Cava on natissut liitoksissaan jo jonkin aikaa. Mutta mikä on cavasta eronneiden huipputilojen perustama oma Corpinnat-luokitus?