Kaupallinen yhteistyö

Korkkaa roseekausi syntisen hyvällä uunicapresella ja italialaisella roseella!

Kaupallinen yhteistyö

17.05.2021 Viinilehden toimitus

Aurinkoa, iloa, puheensorinaa, Vespojen ääniä, hyvää ruokaa ja juomaa... Korkkaa tyylikäs Pasqua 11 Minutes -roseeviini, paahda seuraksi tomaatteja ja mozzarellaa – ja tee pieni matka ihanan kesäiseen Italiaan!

Vaikka roseeviinit ovatkin ympärivuotisia herkkuja, ne ovat kuitenkin täydessä loistossaan kesän korvalla. Roseeviinit eksyvät entistä useammin myös ruoan pariksi –  ja hyvä niin – sillä roseeviinit ovat ruokapöydän todellisia moniottelijoita.

Pasqua 11 Minutes Rosé on monipuolinen ruokaviini kesän sesonkiruoille ja grillikauden avajaisiin. Kokeile viehkeää italialaista klassikoille, kuten kalalle, grillatuille kasviksille ja äyriäisille. Tämä rosee rakastaa myös basilikaa ja paahdettua tomaattia, joten lämmin caprese-salaatti sopii sille pariksi paremmin kuin hyvin. Myös risotot, melanzane alla parmigiana ja antipastot ovat herkullisia kumppaneita Pasqua 11 Minutes -roseelle.

11 Minutes Rosé on Pasqua-viinitalon ikoninen roseeviini. Se on sekoite neljää rypälettä: Syrahia, Corvinaa, Trebbiano di Luganaa ja Carmenèrea. Viiniin käytetyt rypäleet tulevat upeista maisemista Gardajärven eteläpuolelta.

Caprese uunissa tai grillissä

Pasqua 11 minutes rosé ja caprese uunissa

Ainekset:
800 g erilaisia kypsiä tomaatteja
1 tl sormisuolaa
1/2 tl mustapippuria myllystä
1 rkl oliiviöljyä
250 g mozzarellaa
1 rkl balsamicoa
1 ruukku basilikaa

Lisäksi:
maalaisleipää
(pinjansimeniä tai sitruunankuorta)

Valmistusohje:
1. Leikkaa isot tomaatit puoliksi tai lohkoiksi. Laita kaikki tomaatit uunivuokaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Valuta pääälle öljyä. Paista 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia.
2. Nosta uunin lämpö 225 asteeseen. Lisää vuokaan mozzarella ja jatka paistamista vielä 5 minuuttia.
3. Viimeistele tomaatit balsamicolla ja basilikalla. Tarjoa caprese maalaisleivän kanssa.

Vinkki: Tuunaa annosta halutessasi lisäämällä joukkoon pinjansiemeniä tai sitruunankuorta.

Voit valmistaa capresen myös grillissä: grillaa tomaatteihin kaunis pinta ja kokoa muut ainekset tarjoiluastiaan grillattujen tomaattien päälle.

Lue lisää

Kesän suosikkioluet ja mielenkiintoisimmat uutuudet

21.06.2021 Anikò Lehtinen + kuva Laura Riihelä

Klassikkopunaviini ja grillattu entrecôte – yhdistelmä, joka vie sinut Italiaan!

Kaupallinen yhteistyö

21.06.2021 Viinilehden toimitus

Suomalaiset viinintekijät maailmalla: Jarkko Peränen – saunomista Chianti Classicon alueella

16.06.2021 Viinilehden toimitus