Viini- ja ruokadiggari: lataa Suomen paras viinisovellus!

Nyt kaikki viiniin ja ruokaan liittyvä yhdessä, tyylikkäässä paketissa. Uudistunut Viinivinkki-sovellus kokoaa yhden napin alle viiniarvioita, reseptejä ja viinivinkkejä. Luotatko ammattilaisen viiniarvioon vai arvioitko itse? Nyt voit päättää.
Viinilehden Vuoden hanaviinit 2025 – timanttiset tonkat

Viinilehden Vuoden punainen hanaviini on argentiinalainen, suuntäyttävän mehevä malbec. Viinilehden Vuoden valkoiseksi hanaviiniksi valittiin tyylikkään hedelmäinen, mineraalisen eloisa riesling Saksan Pfalzista.
Äitienpäivän kimppuun – 4 x rosee ja kukka

Yllätä äiti juhlapäivänä kukalla ja samansävyisellä roseeviinillä.
Chilen viinien haasteellinen vuosikerta 2025

Chilen vuoden 2025 viinisato jäi poikkeuksellisen pieneksi, mutta vaikeuksista itää uudenlaista tyylikkyyttä ja kekseliäisyyttä viinitiloilla.
Jean-Frédéric Hugel: ”Viini on aikakapseli”

Legendaarisen alsacelaisen viinitalon Jean-Frédéric Hugel on tutustunut esi-isiinsä maistelemalla heidän tekemiään viinejä.
Paljon enemmän kuin viinikaappi

Viinin oikeanlainen säilytys välittää viinintekijän intohimon lasiin asti. Temptechin tyylikkäät ja älykkäät viinikaapit viihtyvät keittiöissä, joissa vietetään paljon aikaa.
Kuohuva eleganssi – Viinilehden Vuoden samppanja ja Vuoden kuohuviini on valittu

Vivahteikkaan Viinilehden Vuoden samppanjan rypäleet on poimittu 60 eri palstalta. Vuoden kuohuviiniksi valikoitui tyylikäs uusiseelantilainen chardonnay.
Voisiko tulevaisuudessa ostaa ravintolasta viiniä mukaan?

Ravintolasta viiniä mukaan tai ravintolaan oman keräilyharvinaisuuden kanssa? Viinilehden omistaja Juha Berglund ehdottaa muualta Euroopasta tuttuja käytäntöjä Suomeen. Uudet käytännöt palvelisivat kuluttajia ja elävöittäisivät taloutta.
Espanjan viileimmät – pruuvissa neljä keväistä valkoviiniä

Espanjan viileillä viinialueilla tuotetaan keväisen kevyitä ja upean raikkaita valkoviinejä. Sommelier Antero Niemiaho poimi pruuviin neljä suosikkiaan.
Ratafia on Champagnen väkevä yllättäjä

Ratafia syntyy tuoreesta rypälemehusta, joka väkevöidään alkoholilla. Lue tästä, minkä kanssa ratafiaa kannattaa kokeilla.
8 välttämättömyyttä: japanilaisen kotikeittiön maustekaappi

Heikki Valkama kertoo, mihin kahdeksaan ydinmakuun japanilainen kotiruoka perustuu. Heikin japanilaiset arkiruokareseptit on julkaistu Viinilehdessä 2/2025.
Viinimestari Krista Mänttäri: ”Kun etsin viinejä, saan hullutella täysillä”

Viinimestari, kokki ja artesaani Krista Mänttäri tietää, että keramiikkaa ja viinejä yhdistää käsityötaito. Hän listasi meille hyvän elämän reseptinsä.
Alko tuo myyntiin harvinaisia arvoviinejä

Harrastajien iloksi Alkosta on pian saatavilla iäkkäitä arvoviinejä.
Ruinartin Frédéric Panaïotis: ”Haluan tehdä samppanjoita, jotka saavat ihmiset hymyilemään”

Frédéric Panaïotis on Ruinartin kellarimestari ja intohimoinen vapaasukeltaja. Molemmissa rooleissa hän tasapainoilee intuitiivisen uskalluksen ja kokemuksen tuoman viisauden välillä.