viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Herkkusienikeitto

26.06.2012 Antti Vahtera

Kuullota sipulit ja viipaloidut herkkusienet voissa. Lisää vehnäjauhot sekoittaen anna hieman kypsyä. Lisää joukkoon kasvisliemi, kerma ja kaikki mausteet. Anna kiehua hiljalleen noin 20 minuuttia. Tarkista vielä suola. Voit kuohkeuttaa keiton sauvasekoittimella. Laita kattilaan siivilä ja kuohkeuta keitto siivilän sisällä. Näin et riko herkkusienten rakennetta ja saat keitosta samettisen.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

400 g tuoreita herkkusieniä

2 silputtua salottisipulia

3 rkl voita

2 rkl vehnäjauhoja

1 l mietoa kasvislientä

4 dl kermaa

valkopippuria myllystä

ripaus cayennepippuria

suolaa

Valmistusohje

Kuullota sipulit ja viipaloidut herkkusienet voissa. Lisää vehnäjauhot sekoittaen anna hieman kypsyä. Lisää joukkoon kasvisliemi, kerma ja kaikki mausteet. Anna kiehua hiljalleen noin 20 minuuttia. Tarkista vielä suola. Voit kuohkeuttaa keiton sauvasekoittimella. Laita kattilaan siivilä ja kuohkeuta keitto siivilän sisällä. Näin et riko herkkusienten rakennetta ja saat keitosta samettisen.

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Appelsiinichutney

time Created with Sketch.
1 h
Pääruoka

Juuresquesadillat ja paprikasalsa

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Linssipata

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka

Lue lisää

Viinilehden Vuoden kuohuviini ja Vuoden samppanja – poksauta nämä!

17.04.2024 Viinilehden toimitus

Keväisen heleät – pruuvissa 4 x grüner veltliner Itävallasta

15.04.2024 Antero Niemiaho

Miltä kuulostavat viinibaarien soittolistat?

09.04.2024 Maija Männistö + kuvat ravintolat

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä