Vuohenjuusto-omenapullat

Resepti
Vuohenjuusto-omenapullat

Syksyn paras jälkiruoka on sopivasti makea, pikkuisen suolainen, rouskuva ja pehmeä. Kokeile kuplivan Tosti Asti Dolce -viinin kanssa.

Ainekset

6 annosta
25 min
*
6 viipaletta (rusina)pullapitkoa
2 rkl voita
2 rkl fariinisokeria
1 dl kaurahiutaleita
1–2 omenaa
1/2 pkt (60 g) chevre-vuohenjuustoa
2 rkl juoksevaa hunajaa
basilikanlehtiä

Valmistusohje

1. Sulata voi paistinpannulla. Paista pullaviipaleisiin kaunis väri. Nosta pullat pois pannulta.
2. Mittaa pannulle sokeri ja kaurahiutaleet. Paahda ruskeiksi ja rapeiksi. Kaada seos leivinpaperin päälle jäähtymään.
3. Leikkaa omenasta hyvin ohuita viipaleita, kotimaista omenaa ei tarvitse kuoria. Leikkaa juustosta 10­­–12 kiekkoa.
4. Asettele omena- ja juustoviipaleet pullapalojen päälle ja paista leipäsiä 200-asteisessa uunissa 5–10 minuuttia, kunnes juusto saa hieman väriä.
5. Ripottele valmiiden lämpimien leipien päälle kauramurua ja valuta hunajaa. Koristele basilikanlehdillä.

Arkiviinisuositus

Tosti Asti Dolce

008776, Alkon tuotesivu
Kuohuviini / DOCG Asti / Italia
Tosti
Moscato D'asti
10,99 € (0,75 l)
Katso Viinistä viiniin -viiniarvio

Mainos, sisältö jatkuu alla

Nostot

84,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 84,90 €. Vuosikerta sisältää 9 lehteä ja lisäetuna 2 erikoisteemanumeroa sekä Viinistä viiniin -vuosikirjan. Lisäetujen arvo on yhteensä 45,70 €.

Tilaa tästä