viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Ruskistettu timjamivoi-kukkakaali, vuohenjuustopolenta ja tahinijogurtti

22.03.2018 Arto Rastas + Kuva Sami Repo + Tyyli Janic Leino

Ruskistettu kukkakaali on vuohenjuustopolentan ja tahinijogurtin kanssa herkkujen aatelia. Tarjoile hedelmäisen valkoviinin kanssa.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

4 annosta

kasvis, munaton

45 min

*

1 iso kukkakaali

100 g voita

1 rkl timjamia hienonnettuna

suolaa

mustapippuria

*

Tahinijogurtti:

2 dl maustamatonta jogurttia

1 rkl tahinia

2 rkl sitruunamehua

1 tl sokeria

suolaa

*

Polenta:

4 dl kasvislientä

1 1/2 dl polentajauhoja

1 dl pehmeää vuohenjuustoa

1 rkl sherryetikkaa

suolaa

Valmistusohje

1. Nosta kukkakaali leivinpaperilla suojattuun uunivuokaan.
2. Ruskista voi kattilassa eli kuumenna, kunnes voi on kauniin ruskeaa. Lisää voihin hienonnetut timjamit.
3. Kaada ruskistettu voi kukkakaalin päälle, mausta suolalla ja pippurilla. Paahda 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.
4. Valmista tahinijogurtti kukkakaalin kypsyessä sekoittamalla kaikki tahinijogurtin ainekset keskenään. Anna maustua viileässä.
5. Valmista polenta. Kiehauta kasvisliemi, lisää polentajauhot voimakkaasti sekoittaen ja hauduta 10 minuuttia. Sekoittele välillä.
6. Lisää vuohenjuusto, etikka ja suolaa.
7. Tarkista kaalin kypsyys ja tarjoile jaettavana ruokana polentan ja tahinijogurtin kanssa.

Viinisuositus

Leth Duett Riesling & Veltliner 2016

Alkon tuotenro 1:

Valkoviini Niederösterreich
11,79 €
0,75 l
Löytö
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Appelsiinichutney

time Created with Sketch.
1 h
Pääruoka

Juuresquesadillat ja paprikasalsa

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Linssipata

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka

Lue lisää

5 x parhaat vappukuplat

24.04.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Viinilehden Vuoden kuohuviini ja Vuoden samppanja – poksauta nämä!

17.04.2024 Viinilehden toimitus

Keväisen heleät – pruuvissa 4 x grüner veltliner Itävallasta

15.04.2024 Antero Niemiaho

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä