Ryhdikäs itävaltalainen valkoviini ja samettinen porkkanakeitto

Viinivinkki 10/2019

Leth Duett Riesling & Veltliner 2016

Leth Duett Riesling & Veltliner 2016

562037, Alkon tuotesivu

Valkoviini / Qualitätswein Niederösterreich / Itävalta
Leth
Grüner Veltliner, Riesling
11,49 € (0,75 l)

Arvio: Hyvin hedelmäinen, makeita vivahteita tarjoava tuoksu muistuttaa kypsää punaista omenaa, persikkaa, kukkaisuutta, hunajaa ja melonia. Maku on kuiva, mutta tuoksua myötäilevästi kypsän hedelmäinen. Tuoksun aromien lisäksi maussa on yrttisyyttä, hentoa pippurisuutta ja reilua sitrusmaisuutta. Maku ryhdittyy mausteisuuden lisäksi eloisan hapokkuuden ansiosta. Viini jättääkin hieman suuta supistavan jälkivaikutelman.

Ruokasuositus: Monikäyttöinen viini paistettujen tai grillattujen kala- ja äyriäisruokien seuraan. Maistuu myös hieman maustetumpien ruokaversioiden kanssa.

4/ 5 Harmoninen, laadultaan erinomainen
Edullinen ostos
Valmis juotavaksi

Rapeat juustokuutiot viimeistelevät mehevän porkkanakeiton

Itävaltalaisen, kahdesta lajikkeesta valmistetun viinin kera maistuu samettisen täyteläinen porkkanakeitto & vuohenjuustokuutiot.

Ainekset

4 annosta
50 minuuttia
*
600 g porkkanoita
2 valkosipulinkynttä
2 salottisipulia
2 rkl voita
6 dl vettä
1 1/2 kanaliemikuutiota
suolaa
valkopippuria
rakuunaa (kuivattua tai tuoretta)
2 dl kermamaitoa
25 g voita
*
Juustokuutiot:
100 g vuohenjuustoa, kovaa
1 muna
3 rkl vehnäjauhoja
3 rkl korppujauhoja
rypsiöljyä

Valmistusohje

1. Kuori porkkanat ja sipulit. Paloittele porkkanat, hienonna sipulit.
2. Kuullota kasviksia kattilassa voissa pari minuuttia. Lisää vesi ja kanaliemikuutio ja keitä porkkanat pehmeiksi.
3. Soseuta ainekset sauvasekoittimella. Jos haluat aivan sileää keittoa, painele siivilän läpi.
4. Kuumenna keitto ja mausta suolalla, pippurilla ja rakuunalla. Lisää kermamaito ja voinokareet. Pyöräytä keitto kuohkeaksi sauvasekoittimella juuri ennen tarjoamista.
5. Leikkaa vuohenjuusto parin sentin paloiksi. Laita muna, vehnä- ja korppujauhot kukin omiin kulhoihin. Mittaa pienelle pannulle öljyä noin sentin kerros.
6. Kääntele juustokuutiot ensin vehnäjauhoissa, sitten rikkivatkatussa munassa ja lopuksi korppujauhoissa.
7. Paista juustopalat kohtalaisella lämmöllä kauniin ruskeiksi ja rapeaksi pannulla. Tarjoa porkkanakeiton kanssa.

Vinkki: Rapeat vuohenjuustokuutiot ovat suolaisia sattumia pehmeänmakeassa porkkanakeitossa. Voit tehdä keiton valmiiksi etukäteen ja paistaa juuston juuri ennen tarjoilua.

Mainos, sisältö jatkuu alla

Nostot

89,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 89,90 €. Vuosikerta sisältää 10 runsasta lehteä sekä kestotilaajan etuna Viinistä viiniin -vuosikirjan (avo 19,90 €). Kirjalahja toimitetaan kestotilaajille painotuoreena lokakuun lehden mukana.

Tilaa tästä