viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Punajuuri-falafelit ja tahinikastike

25.10.2018 Taina Salovaara + Kuva Laura Riihelä + Vinisuositukset Antti Rinta-Huumo

Punajuuresta syntyy lempeää lohturuokaa. Paahdetuista punajuurista valmistetuissa falafeleissa juhlivat Lähi-idän maut.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

4 annosta

munaton, kasvis

35 min + 55 min kypsennykseen

*

250 g kypsiä kikherneitä

300 g (3–4 kpl) punajuuria

1 ruukku tuoretta korianteria

2 tl jauhettua korianteria

1 tl juustokuminaa

1 tl suolaa

1/4 tl kanelia

ripaus chiliä

1/2 tl mustapippuria

1 rkl limettimehua

3/4 dl vehnäjauhoja

öljyä

1 rkl seesaminsiemeniä

*

Tahinikastike:

2 dl turkkilaista jogurttia

2 rkl tahinia

1 limetin mehu

1 valkosipulinkynsi

1–2 tl hunajaa

1/2 tl suolaa

1/4 tl savupaprikajauhetta

Valmistusohje

1. Kuori ja paloittele punajuuret. Kääntele paloihin vähän öljyä. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.
2. Huuhdo kikherneet siivilässä. Pane kikherneet, paahdetut punajuuret, mausteet ja limettimehu tehosekoittimeen ja jauha hienoksi rouheeksi. Sekoita joukkoon vehnäjauhot.
3. Pyörittele taikinasta golfpallon kokoisia palloja. Litistä pallot paksuiksi pihveiksi ja pane ne öljytyn leivinpaperin päälle pellille. Voitele falafelit öljyllä ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia, käännä ja ripottele pinnalle siemeniä. Paista edelleen 10–15 minuuttia.
4. Sekoita kastikeainekset keskenään, anna maustua jonkin aikaa. Tarjoa falafelien kanssa.

Viinisuositus

Yealands Estate Single Vineyard P.G.R. 2015

Alkon tuotenro 1:

Valkoviini Uusi-Seelanti
13,14 €
0,75 l
Löytö
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Appelsiinichutney

time Created with Sketch.
1 h
Pääruoka

Juuresquesadillat ja paprikasalsa

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Linssipata

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka

Lue lisää

5 x parhaat vappukuplat

24.04.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Viinilehden Vuoden kuohuviini ja Vuoden samppanja – poksauta nämä!

17.04.2024 Viinilehden toimitus

Keväisen heleät – pruuvissa 4 x grüner veltliner Itävallasta

15.04.2024 Antero Niemiaho

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä