Kolmen lajikkeen uusi-seelantilainen

Viinivinkki 34/2017

Yealands Estate Single Vineyard P.G.R. 2015

Yealands Estate Single Vineyard P.G.R. 2015

596487, Alkon tuotesivu

Valkoviini / Awatere Valley, Marlborough / Uusi-Seelanti
Yealands Estate Winery
Gewürztraminer, Pinot Gris, Riesling
Paikallinen ekosertifiointi
16,39 € (0,75 l)

Eksoottisen hedelmäinen, makean mausteinen, parfyyminen ja suutuntumaltaan erittäin leveä valkoviini. Sen kukkaiset vivahteet ja sitrusmainen hapokkuus nostavat jälkivaikutelmassa veden kielelle.

Arvio: Runsas ja avoin, eksoottisia hedelmiä, makeita mausteita ja kukkaisia vivahteita tarjoileva tuoksu. Suutuntuma on hyvin runsas. Vaikka maku on kuiva, tekee öljymäinen suutuntuma viinistä lähes makean oloisen. Tuoksun aromien lisäksi maussa on hunajaisuutta, kypsää punaista omenaa ja päärynää, sekä hentoa rusinaisuutta. Leveä suutuntuma saa ryhtiä kypsän sitrusmaisesta hapokkuudesta. Viini jättää pitkän, mausteisen, veden kielelle nostavan, parfyymisen jälkivaikutelman.

Ruokasuositus: Punalihaiset kalat, äyriäiset ja vaalea liha - vaikkapa hieman maustetumpina versioinakin.

Katso Antti Vahteran täsmäresepti.

4/ 5 Harmoninen, laadultaan erinomainen
Laatu vastaa hintaa
Valmis juotavaksi

Kukkakaalitalkoiden kunniaksi kokeile valkoviinin seurassa grillattua kukkakaalia

Ainekset

4 annosta
gluteeniton, kasvis, munaton
45 min
*
1 kg kukkakaaleja
4 dl seesamimarinadia (ohje alla)
8 vihreää parsaa
2 varsisipulia
2 tomaattia
2-3 rkl oliiviöljyä
1/2 tl suolaa
pippuria
1 rkl timjamia hienonnettuna
noin 1 1/2 dl (100 g)hasselpähkinöitä
*
Yrtti-jogurttikastike:
1 dl oliiviöljyä
noin 1/2 dl (10 g) minttua hienonnettuna
noin 1/2 dl (10 g) lehtipersiljaa hienonnettuna
noin 1/2 dl (10 g) korianteria hienonnettuna
1 rkl omenaviinietikkaa
1/2 valkosipulinkynsi
suolaa
mustapippuria
3 dl turkkilaista jogurttia
*
Seesamimarinadi:
3 1/2 dl granaattiomenavinaigrettea (linkki ohjeeseen punaisella alla)
1 rkl seesamiöljyä
noin 1 1/2 dl (100 g) seesaminsiemeniä
noin 2 rkl (50 g) harissa-tahnaa (isoista ruokakaupoista)
*
Koristeeksi:
tuoretta kirveliä

Valmistusohje

1. Valmista ensin jogurttikastike. Mittaa kulhoon kaikki muut ainekset paitsi jogurtti. Soseuta sauvasekoittimella sileäksi yrttiöljyksi.
2. Mittaa jogurtti toiseen kulhoon ja kaada yrttiöljy valuttaen jogurttiin. Sekoita kastiketta muutaman kerran varovasti, jotta öljy leviää kauniiksi viiruiksi jogurtin pintaan. Säilytä viileässä.
3. Valmista seesamimarinadi. Katso granaattiomenavinaigretten ohje täältä. Paahda seesaminsiemeniin väriä kuivalla paistinpannulla. Sekoita kaikki ainekset keskenään.
4. Leikkaa kukkakaalit kämmenen kokoisiksi paloiksi. Pienimmät kukkakaalit voi jäädä kokonaisiksi. Marinoi kukkakaalit kulhossa seesamimarinadilla.
5. Leikkaa parsoista kuivat päät pois. Halkaise varsisipulit ja puolita tomaatit. Sivele tomaatit, parsat ja sipulit oliiviöljyllä ja mausta suolalla ja pippurilla.
6. Grillaa kukkakaaleja noin 8 minuuttia välillä käännellen. Kukkakaalit saavat olla tummia mutta sisältä pehmeitä.
7. Grillaa tomaatteja 2 minuuttia per puoli ja laita lopuksi leikatulle pinnalle hienonnettua timjamia ja suolaa. Grillaa parsoihin ja sipuleihin hyvä väri ja mausta tarvittaessa lisää suolalla.
8. Kaada hasselpähkinät metalliseen siivilään ja grillaa hiilien päällä, kunnes niihin tulee kaunis väri.
9. Laita lautaselle iso lusikallinen jogurttia ja nosta sen päälle grillattuja kukkakaaleja. Lopuksi laita kukkakaalin ympärille nätisti loput vihannekset ja hasselpähkinät.

Nostot

84,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 84,90 €. Vuosikerta sisältää 9 lehteä ja lisäetuna 2 erikoisteemanumeroa sekä Viinistä viiniin -vuosikirjan. Lisäetujen arvo on yhteensä 45,70 €.

Tilaa tästä