viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Massa de pimentão -paprikatahna

19.10.2017 Meri-Tuuli Väntsi + Kuva: Sami Repo

Portugalissa massa de pimentãota myydään kaupassa. Kun teet tahnan itse, varaa aikaa, sillä tahnan tulee valua ja tiivistyä kahvisuodattimessa yön yli.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

noin 2 dl

15 min +10 h valutukseen

*

3 (1,1 kg) punaista paprikaa

vettä

1 valkosipulinkynsi

1 rkl merisuolaa

loraus oliiviöljyä

tilkka valkoviinietikkaa

Valmistusohje

1. Halkaise paprikat, poista siemenet ja vaalea sisus.
2. Kalttaa paprikat kiehuvassa vedessä kaksi puolikasta kerrallaan noin 3 minuuttia tai kunnes kuori alkaa murtua ja rullautua. Nosta pois kiehuvasta vedestä ja siirrä jääveteen jäähtymään.
3. Kuori paprikat sormin ja soseuta muiden ainesten kera.
4. Valuta paprikatahnaa kahvin suodatinpaperissa yön yli.
5. Purkita seuraavana päivänä steriloituun lasipurkkiin ja peitä pinta tilkalla oliiviöljyä. Säilytä jääkaapissa.

Vinkki: Portugalissa massa de pimentãota myydään kaupassa. Kun teet tahnan itse, varaa aikaa, sillä tahnan tulee valua ja tiivistyä kahvisuodattimessa yön yli.

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Kurpitsa-fetapiirakka

time Created with Sketch.
2 h 10 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Juustoleipä

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Parsaleipä

time Created with Sketch.
1 h
Kasvisruoka

Lue lisää

Uunilihapullat ja unelma-cabernet

Kaupallinen yhteistyö

22.11.2024 Viinilehden toimitus

Kysyimme guruilta: ensi vuoden viinitrendit

19.11.2024 Teksti ja kuvat Wenla Wallin

Mikä beaujolais nouveau?

19.11.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä