Ainekset
noin 2 dl
15 min +10 h valutukseen
*
3 (1,1 kg) punaista paprikaa
vettä
1 valkosipulinkynsi
1 rkl merisuolaa
loraus oliiviöljyä
tilkka valkoviinietikkaa
Valmistusohje
1. Halkaise paprikat, poista siemenet ja vaalea sisus.
2. Kalttaa paprikat kiehuvassa vedessä kaksi puolikasta kerrallaan noin 3 minuuttia tai kunnes kuori alkaa murtua ja rullautua. Nosta pois kiehuvasta vedestä ja siirrä jääveteen jäähtymään.
3. Kuori paprikat sormin ja soseuta muiden ainesten kera.
4. Valuta paprikatahnaa kahvin suodatinpaperissa yön yli.
5. Purkita seuraavana päivänä steriloituun lasipurkkiin ja peitä pinta tilkalla oliiviöljyä. Säilytä jääkaapissa.
Vinkki: Portugalissa massa de pimentãota myydään kaupassa. Kun teet tahnan itse, varaa aikaa, sillä tahnan tulee valua ja tiivistyä kahvisuodattimessa yön yli.