viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Makkara & kasvikset

13.03.2019 Sanna Kekäläinen + Kuva Sami Repo + Viinit Antti Rinta-Huumo

time Created with Sketch.
30 min
servings Created with Sketch.
4 annosta

Paista raakamakkara ja kasvikset yhden pellin taktiikalla. Kyytipoikana maistuu italialainen punaviini.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

4 annosta

30 min

*

600 g mausteista makkaraa (esim. salsiccia tai chorizo)

750 g kasviksia (esim. vihreää parsaa, herneenpalkoja ja retiisejä)

2 rkl oliiviöljyä

2 tl kuivattua oreganoa

1 tl sormisuolaa

mustapippuria myllystä

1 dl raastettua parmesaania

3 rkl ruohosipulia hienonnettuna

Valmistusohje

1. Pistele makkaroihin haarukalla reikiä. Laita makkarat uunivuokaan. Kypsennä 225-asteisessa uunissa 5 minuuttia.
2. Paloittele kasvikset tarvittaessa pienemmiksi paloiksi. Sekoita öljyyn oregano ja muut mausteet. Sekoita öljy ja kasvikset.
3. Lisää kasvikset makkaravuokaan. Jatka kypsentämistä noin 10 minuuttia, tai kunnes makkarat ovat kypsiä ja kasvikset vielä napakoita.
4. Raasta päälle parmesaania ja ripottele ruohosipulia.
5. Tarjoile sellaisenaan tai pastan ja tomaattikastikkeen kanssa.

Punaviinisuositus

Nero Grande Salice Salentino Riserva 2016

Alkon tuotenro 1:

Punaviini Apulia
6,98 €
0,75 l
Edullinen ostos
Lue lisää

Valkoviinisuositus

Dal Cero Vigneto Runcata 2018

Alkon tuotenro 1:

Valkoviini Veneto
24,99 €
0,75 l
Kallis
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Jogurttia, mozzarellaa, tilliä ja chilikurkkuja

time Created with Sketch.
15–30 min
Pikkusyötävä

Pinaatti-fetapiiraat

time Created with Sketch.
1 h 15 min
Leivonnainen
Jälkiruoka

Appelsiinia ja lakritsia

time Created with Sketch.
30 min

Lue lisää

Espanjan viileimmät – pruuvissa neljä keväistä valkoviiniä

14.04.2025 Antero Niemiaho

Ratafia on Champagnen väkevä yllättäjä

14.04.2025 Teksti Essi Avellan

8 välttämättömyyttä: japanilaisen kotikeittiön maustekaappi

14.04.2025 Teksti Heikki Valkama + kuva Nikola Tomevski + tyyli Piia Honkanen

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä