Grillattua lammasmakkaraa, rieskaa, sydänsalaattia ja kevätsipuli-majoneesia

Resepti

Grillattu lammasmakkara nautitaan tänä kesänä raikkaan salaatin kanssa perunarieskan päältä.

Ainekset

4 annosta
30 min
*
2 sydänsalaattia (endiivi)
1 iso salottisipuli
1 rkl sumakki-maustetta (itämaisista kaupoista)
1/2 rasiaa (100 g) kirsikkatomaatteja
4 vartta lehtipersiljaa
1/2 dl granaattiomenavinegrettiä (linkki ohjeeseen alla punaisella)
4 peruna- tai ohrarieskaa
4 harissa-lammasmakkaraa (Harjun makkaratehdas)
*
Kevätsipulimajoneesi:
1 kevätsipuli
1/2 valkosipulinkynsi
1 dl majoneesia
2 rkl sitruunamehua
suolaa

Valmistusohje

1. Tee kevätsipulimajoneesi. Leikkaa kevätsipuli ohuiksi renkaiksi, kuori ja hienonna val-kosipuli. Sekoita kaikki ainekset majoneesin sekaan.
2. Kuori ja viipaloi salottisipuli ohuiksi renkaiksi, mausta sumakilla. Revi sydänsalaatista lehdet erilleen.
3. Sekoita kulhossa salaatit, salottisipuli, halkaistut kirsikkatomaatit, nypitty lehtipersilja ja granaattiomenavinegretti.
4. Grillaa harissa-lammasmakkarat kuumassa hiilloksessa 2 minuuttia per puoli. Makkarat voivat jäädä hieman roseeksi, koska ne on valmistettu pelkästään lampaan lihasta.
5. Grillaa rieskat nopeasti grillissä.
6. Nosta rieska lautaselle, levitä päälle kevätsipulimajoneesi, asettele salaattia nätisti majoneesille ja nosta lopuksi makkara salaatin päälle.

Viinisuositus

Fetzer Shaly Loam Gewürztraminer 2014

513267, Alkon tuotesivu
Valkoviini / AVA Monterey County / Kalifornia, Yhdysvallat
Fetzer Vineyards
Gewürztraminer
9,99 € (0,75 l)
Katso Viinistä viiniin -viiniarvio

Makkaran tuntuva mausteisuus sointuu täydellisesti viinin makeaan suutuntumaan ja hunajaiseen mausteisuuteen. Viinistä aistittava rusinaisuus ja kukkaisuus täydentävät yhdistelmän. Rieskan paahteisuus tuo korostuneesti esiin viinin eksoottisten hedelmien aromikkuutta.

Mainos, sisältö jatkuu alla

Nostot

84,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 84,90 €. Vuosikerta sisältää 9 lehteä ja lisäetuna 2 erikoisteemanumeroa sekä Viinistä viiniin -vuosikirjan. Lisäetujen arvo on yhteensä 45,70 €.

Tilaa tästä