viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Reseptit

Tomaatti-pestopiirakat

15.10.2024 Resepti Satu Koivisto + Kuva Kaisu Kaplin

time Created with Sketch.
40 min
servings Created with Sketch.
4 annosta

Ruokaisa arkipiiras syntyy valmistaikinasta, kirsikkatomaateista ja pestosta.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

4 valmiiksi kaulittua voitaikinalevyä

100 g parmesaania

1 prk (150 g) ranskankermaa 

½ dl valmista pestoa

kananmunaa voiteluun

1 rkl seesaminsiemeniä

250 g tuoreita kirsikkatomaatteja

1 rkl oliiviöljyä

suolaa

mustapippuria myllystä

(rucolaa)

*

Tarjoiluun:

vihreää salaattia

Valmistusohje

  1. Levitä jäiset voitaikinalevyt sulamaan uunipellille leivinpaperin päälle.
  2. Raasta parmesaani karkeaksi raasteeksi. Sekoita ranskankerma, pesto ja parmesaani kulhossa.
  3. Tee sulaneisiin voitaikinalevyihin, noin sentin päähän reunoista, viillot terävällä veitsellä.
  4. Jaa juustoseos voitaikinalevyille viiltojen sisäpuolelle. Voitele reunat ja ripottele niille seesaminsiemeniä.
  5. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Tarkkaile paistumista.
  6. Piirakoiden paistuessa puolita tomaatit. Mausta oliiviöljyllä ja ripauksella suolaa. Jaa tomaatit piirakoiden päälle paistamisen jälkeen ja viimeistele halutessasi rucolalla. Tarjoile tomaatti-pestopiirakat vihreän salaatin kanssa.

Viinisuositus

Crudo Catarratto Zibibbo 2022

Alkon tuotenro 1:

Valkoviini Sisilia
12,48 €
0,75 l
Löytö
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Tomaattirisotto

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Kurpitsa-fetapiirakka

time Created with Sketch.
2 h 10 min
Kasvisruoka
Pikkusyötävä

Quiche lorraine metsäsienistä

time Created with Sketch.
55 + pohjan esipaistamine min
Leivonnainen

Lue lisää

Joulun jämäpastat! Täydellistä välipäivien herkutteluun

19.12.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Elvi Rista + tyyli Juuli Hakkarainen

Huippuriesling ja rapu-lohipiirakka on kesäjuhlien täydellinen yhdistelmä

Kaupallinen yhteistyö

22.05.2023 Viinilehden toimitus

Väriterapiaa punajuuresta! Helpot punajuurireseptit ja täsmäviinisuositukset

08.09.2021 Taina Salovaara + kuva Laura Riihelä

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä