Ainekset
4 valmiiksi kaulittua voitaikinalevyä
100 g parmesaania
1 prk (150 g) ranskankermaa
½ dl valmista pestoa
kananmunaa voiteluun
1 rkl seesaminsiemeniä
250 g tuoreita kirsikkatomaatteja
1 rkl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria myllystä
(rucolaa)
*
Tarjoiluun:
vihreää salaattia
Valmistusohje
- Levitä jäiset voitaikinalevyt sulamaan uunipellille leivinpaperin päälle.
- Raasta parmesaani karkeaksi raasteeksi. Sekoita ranskankerma, pesto ja parmesaani kulhossa.
- Tee sulaneisiin voitaikinalevyihin, noin sentin päähän reunoista, viillot terävällä veitsellä.
- Jaa juustoseos voitaikinalevyille viiltojen sisäpuolelle. Voitele reunat ja ripottele niille seesaminsiemeniä.
- Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Tarkkaile paistumista.
- Piirakoiden paistuessa puolita tomaatit. Mausta oliiviöljyllä ja ripauksella suolaa. Jaa tomaatit piirakoiden päälle paistamisen jälkeen ja viimeistele halutessasi rucolalla. Tarjoile tomaatti-pestopiirakat vihreän salaatin kanssa.
Viinisuositus