Tomaatti-pestopiirakat

Ruokaisa arkipiiras syntyy valmistaikinasta, kirsikkatomaateista ja pestosta.

40 min
servings 4 annosta

15.10.2024 Resepti Satu Koivisto + Kuva Kaisu Kaplin

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

4 valmiiksi kaulittua voitaikinalevyä

100 g parmesaania

1 prk (150 g) ranskankermaa 

½ dl valmista pestoa

kananmunaa voiteluun

1 rkl seesaminsiemeniä

250 g tuoreita kirsikkatomaatteja

1 rkl oliiviöljyä

suolaa

mustapippuria myllystä

(rucolaa)

*

Tarjoiluun:

vihreää salaattia

Valmistusohje

  1. Levitä jäiset voitaikinalevyt sulamaan uunipellille leivinpaperin päälle.
  2. Raasta parmesaani karkeaksi raasteeksi. Sekoita ranskankerma, pesto ja parmesaani kulhossa.
  3. Tee sulaneisiin voitaikinalevyihin, noin sentin päähän reunoista, viillot terävällä veitsellä.
  4. Jaa juustoseos voitaikinalevyille viiltojen sisäpuolelle. Voitele reunat ja ripottele niille seesaminsiemeniä.
  5. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Tarkkaile paistumista.
  6. Piirakoiden paistuessa puolita tomaatit. Mausta oliiviöljyllä ja ripauksella suolaa. Jaa tomaatit piirakoiden päälle paistamisen jälkeen ja viimeistele halutessasi rucolalla. Tarjoile tomaatti-pestopiirakat vihreän salaatin kanssa.

Viinisuositus

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla