Ainekset
1 (iso) keräsalaatti
150 g graavikalaa (lohta tai siikaa)
8 retiisiä
1 dl smetanaa tai ranskankermaa
3 rkl hienonnettua tilliä
*
Etikkakurkut:
1–2 avomaankurkkua
1 rkl sokeria
½ tl suolaa
1 rkl kuumaa vettä
2 rkl etikkaa
Valmistusohje
1. Tee ensin etikkakurkut. Viipaloi kurkut. Liuota sokeri ja suola kuumaan veteen. Lisää etikka ja kaada liemi kannelliseen rasiaan. Lisää kurkkuviipaleet liemeen ja hölskyttele rasiaa niin, että kurkut kostuvat kauttaaltaan. Anna maustua 15 minuuttia.
2. Leikkaa salaattikerästä kanta pois. Suikaloi graavikala. Viipaloi retiisit. Mausta smetana tai ranskankerma tillillä.
3. Asettele salaatinlehdet työtasolle ja levitä tillismetanaa lehtien keskelle. Lisää päälle kurkku- ja retiisiviipaleet sekä kalasuikaleet.
4. Rullaa salaatinlehdet kääröiksi. Voit jättää rullat avonaisiksi tai sulkea ne päistä.
Vinkki:Graavikalan sijaan voit täyttää salaattiwrapit lämminsavukalalla, savutofulla tai grillatulla munakoisolla.