Retiisi-mansikkagazpacho

Retiisi-mansikkagazpacho

Mansikkainen kylmä gazpachokeitto tarjotaan bordeaux’laisen kuohuviinin kanssa. Keitto on erinomainen keittiöntervehdys tai alkuruoka.

15 min
servings 4 annosta

31.05.2021 Reseptit Arto Rastas + Viinisuositukset Antti Rinta-Huumo + Tyyli Juuli Hakkarainen + Kuvat Sami Piskonen

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

3 dl retiisejä paloina

3 dl mansikoita paloina

1/4 punasipuli

1 rkl tummaa balsamicoa

2 rkl oliiviöljyä

1/2 tl suolaa

pari tippaa tabascoa

mustapippuria

*

Pippuriranskankerma:

1 dl ranskankermaa

1 tl mustapippuria

pari tippaa sitruunamehua

1/4 tl suolaa

*

Pinnalle:

oliiviöljyä

cayennepippuria

syötäviä kukkia

mansikoita

Valmistusohje

1.Putsaa retiisit ja mansikat. kuori punasipuli. Laita kaikki gazpachon ainekset kylmänä tehosekoittimeen ja soseuta tasaiseksi. Laita keitto jääkaappiin ja tarjoile jääkylmänä.
2. Sekoita pippuriranskankerman ainekset keskenään.
3. Tarjoile mansikkagazpacho ranskankerman kanssa, valuta keiton päälle oliiviöljyä, ripottele cayennepippuria ja koristele kukilla ja mansikoilla.

Viinisuositus

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla